Gündem
  • 26.7.2024 12:42

Etiyopya'da kıyamet.. 500'e yakın ölü var

Etiyopya'daki toprak kaymasında ölü sayısı 500'ü bulabilir

Uzun süredir devam eden kurtarma çalışmalarında canlı birine ulaşabilme umudu azalmış durumda.

Landslides Kill 150 in Ethiopia - The New York Times

ADDİS ABABA, 25 Temmuz (Reuters) - Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), Etiyopya'da bu hafta başında meydana gelen toprak kaymalarında ölenlerin sayısının 257'ye yükseldiğini ve neredeyse iki katına çıkmasının beklendiğini duyurdu.

Ethiopia landslides death toll rises to 257, could almost double: UN

Etiyopya'nın güneyindeki Gofa Bölgesi'nde Pazar gecesi meydana gelen şiddetli yağışlar, toprak kaymasına neden oldu ve çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Pazartesi günü meydana gelen ikinci bir yağış ise kurtarma çalışmalarına katılanları etkiledi.

UNOCHA'nın yayınladığı raporda, "Yerel yetkililerden alınan bilgiye göre ölü sayısının 500'e kadar çıkması bekleniyor" denildi.

Gofa bölgesinde insanları gömen şiddetli yağmurların ardından meydana gelen heyelanın ardından

23 Temmuz 2024'te Güney Etiyopya'daki Gofa bölgesinde insanları gömen şiddetli yağmurların ardından meydana gelen heyelan kurbanlarının cansız bedenlerini çıkarmak için kazı yapan sakinler. 

Etiyopya Ulusal Afet Risk Yönetimi Komisyonu Salı günü ölü sayısını 229 olarak açıklamıştı .

Search goes on after Ethiopia landslides kill 229

Gofa Bölgesi yöneticisi Dagmawi Ayele, kurtarma ekiplerinin şu ana kadar cenaze töreninin ardından toprağa verilen 226 cesedi çıkardıklarını, 20 kişiyi daha aradıklarını söyledi.

"Siteye yaklaşmak çok tehlikeli" diyen yetkili, yağmurların perşembe günü de devam ettiğini kaydetti.

UN Says Ethiopia Landslide Death Toll Could Reach 500 | Barron's

BM'nin insani yardım kuruluşu OCHA, yerel yetkililere dayandırdığı açıklamasında 24 Temmuz itibariyle "ölü sayısı 257'ye yükseldi” dedi ve ekledi: "Ölü sayısının 500'e kadar yükselmesi bekleniyor."

23 Temmuz'da Gofa bölgesinde meydana gelen heyelanda toprak altında kalanlara ulaşabilmek için oldukça ilkel yöntemler kullanılıyor.

Bölgeden aktarılan görüntülerde yakınlarına ulaşmak isteyen köylülerin ellerindeki küreklerle toprağı kazmaya çalıştığı görülüyor.

Güncellenme Tarihi : 26.7.2024 12:54

İLGİLİ HABERLER