Gündem
  • 26.7.2024 12:54

Netanyahu'nun ABD'ye götürüp kongrede alkışlattığı Müslümanların yüz karası asker kim

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün ABD Kongresi önünde yaptığı konuşmada Müslüman İsrail askeri Eşref El-Behairi'den bahsederek, özellikle "Arap ismi" konusunda son saatlerde sosyal medya aktivistleri arasında büyük tartışmalara yol açtı.

Netanyahu konuşmasında İsrail askerlerinin kahramanlığının bir yönünü vurguladı ve Gazze'deki tutukluların bazı aile üyelerini ve Washington gezisinde kendisine eşlik eden Gazze Şeridi'nde savaşan İsrail askerlerini değerlendirdi: Aralarında Müslüman bir asker de vardı.

Eşref El-Behairy

Netanyahu ile birlikte katılan ve Kongre'nin onu alkışladığı “Müslüman” İsrail askeri kimdir? 

ABD Kongre üyeleri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte Tel Aviv'den gelen heyet kapsamında Washington'a gelen İsrail askerini alkışladı.

أشرف البحيري.. جندي إسرائيلي "مسلم" تفاخر به نتنياهو - تليجراف مصر
Kongre önünde yaptığı konuşmada Netanyahu, Washington'a kadar kendisine eşlik eden rehinelerin aile üyelerini tanıttı ve ayrıca Memur Eşref El-Beheiry de dahil olmak üzere Gazze'de savaşan İsrail askerlerini tanıttı.

رؤيا الإخباري | من هو الضابط أشرف البحيري الذي رافق نتنياهو في واشنطن؟

Netanyahu, kendisini şöyle tanımladı: “Eşref, İsrail'in Müslüman cemaati Rahat'tan bir Bedevi askeridir. Eşref, 7 Ekim'de de birçok teröristi öldürdü. İlk başta askeri üsteki yoldaşlarını savundu, ancak daha sonra hızla komşu kasabaları savundu. , "Buna Kibbutz Be'eri'nin yok edilen topluluğu da dahildir."

مسلم تصدى لهجمات حماس.. من هو الجندي الإسرائيلي أشرف البحيري الذي رافق  نتنياهو في الكونجرس؟

Şöyle ekledi: "İsrail Silahlı Kuvvetleri'ndeki Müslüman askerler de Eşref gibi Yahudi, Dürzi, Hıristiyan ve diğer silah arkadaşlarıyla birlikte büyük bir cesaretle savaştılar. Bunlar İsrail'in askerleri. Her ırktan, dinden ve siyasi görüşten geliyorlar."



 

Güncellenme Tarihi : 26.7.2024 22:38

İLGİLİ HABERLER