Gündem
  • 26.7.2024 13:51

Hainler tutuştu.. Erdoğan bunu başarırsa PKK biter

PKK'yı tutuşturan hamle! Terörist Mustafa Karasu: İşte o zaman Erdoğan kazanır..,

Terör örgütü PKK elebaşısı Mustafa Karasu Türkiye-Suriye yakınlaşmasının getireceği sonuçların korkusunu "Suriye devleti Kürtlere düşmanlık yaptığı zaman kaybetmiş demektir. Kürtlere düşmanlık yaptığı zaman, Erdoğan işte o zaman amacına ulaşır. Savaşla ulaşmadığı amacına öyle ulaşır." sözleriyle ifade etti.

Türkiye ile Suriye arasında normalleşme tartışmaları gündemdeki yerini koruyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, bugün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmenin "içeriğe" bağlı olduğunu söylemişti.

RUSYA: GÖRÜŞMEYE DESTEK VERİYORUZ

Kremlin 2 gün önce yaptığı açıklamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında ilişki kurulmasına destek verdiğini ve Rusya'nın iki ülkenin ilişkilerini iyileştirdiğini görmek istediğini açıklamıştı.

PKK TUTUŞTU: ERDOĞAN KAZANIR

Terör örgütü PKK elebaşısı Mustafa Karasu Türkiye Suriye yakınlaşmasına ilişkin şu şu ifadeleri kullandı:

Şimdi Erdoğan bunu niçin yapıyor? Esad'la görüşeyim, Kürtleri ezeyim, Kürtleri tasfiye edeyim Esad'la birlikte. Onun planı, esas hedefi bu. 

Beşar Esad Kürtlere düşmanlık yaparak ne kazanacak yani? Kaybeder. Suriye devleti Kürtlere düşmanlık yaptığı zaman kaybetmiş demektir. Kürtlere düşmanlık yaptığı zaman, Erdoğan işte o zaman amacına ulaşır. Savaşla ulaşmadığı amacına öyle ulaşır. 

"UMARIM YAKINLAŞMA OLMAZ"

Bu bakımdan ben öyle Esat-Erdoğan görüşmesinin hemen sonuçlanacağını ya da Esad'ın Kürt düşmanı temelinde Türkiye ile anlaşacağını düşünmüyorum. Daha doğrusu düşünmek istemiyoruz.

 


 

Güncellenme Tarihi : 26.7.2024 13:55

İLGİLİ HABERLER