Spor
  • 29.6.2024 11:11

EURO 2024'te En güçlü ve uzak mesafeden atılan gollerde Arda Güler farkı

Adidas ve UEFA tarafından açıklanan verilere göre, EURO 2024'ün en güçlü golleri ve en uzak mesafeden atılan şutları belirlendi. Arda Güler en güçlü şut sıralamasında üçüncü, en uzak mesafede ise ikinci sırada yer aldı.

EURO 2024 grup aşamasının sona ermesinin ardından Adidas ve UEFA, Fussballliebe topu ve Connected Ball teknolojisi tarafından sağlanan maç verilerini bir araya getirerek turnuvanın en güçlü 10 golünün yanı sıra en uzak mesafeden gol atan ve şutlarına en fazla falso veren oyuncuları ortaya çıkardı.

Topun merkezinde bir süspansiyon sistemi ile stabilize edilen 500 Hz atalet ölçüm birimi (IMU) hareket sensörü sayesinde, hakemler topun hareketinin her unsurunu, topun yolunun hızı ve mesafesinin yanı sıra uçuş sırasında ne kadar döndüğü de dahil olmak üzere benzeri görülmemiş bir şekilde görebiliyor.

 

Kinexon ile yakın işbirliği içinde geliştirilen EURO 2024, bu teknolojinin bir UEFA turnuvasında kullanıldığı ilk yıl.

Turnuvanın şu ana kadarki en güçlü 10 golü arasında ilk sırada Erik Janza'nın C Grubu birinci maçında Danimarka'ya karşı 24,5 metreden attığı 129 km/saatlik vuruş yer alıyor (David Jurasek, Türkiye'ye karşı 136 km/saatlik vuruşuyla grup aşamasındaki en güçlü şuta sahip).

ARDA GÜLER ÜÇÜNCÜ SIRADA

İkinci en güçlü gol Romanya'ya karşı 125 km/sa hıza ulaşan Ukraynalı Rzvan Marin'den geldi ve Arda Güler üçüncü sırada yer aldı. Real Madrid oyuncusu Gürcistan maçındaki ilk golüyle 118km/s hıza ulaştı.

En uzak mesafeden atılan en iyi 10 gol sıralamasında ilk sırada, 34. dakikada 28 metreden İngiltere'ye eşitliği getiren golü atan Danimarkalı Morten Hjulmand yer alıyor. Arda Güler'in golü, 26 metre mesafe ile bu kategoride ikinci sıranın sahibi oldu.

Öte yandan, Çekya maçında Türkiye'ye galibiyeti getiren golleri atan Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun da, ilk 10'da yer alan diğer isimler oldu.

Son olarak, Adidas'ın Connected Ball teknolojisi, topun hareket halindeyken saniyede yaptığı dönüş sayısına göre etkisini de ölçebiliyor ve saniyede 16 dönüşle şu ana kadar en büyük etkiye sahip golün Kevin Csoboth'un İskoçya'ya attığı gol olduğunu belirledi.

Güncellenme Tarihi : 29.6.2024 11:13

İLGİLİ HABERLER