Spor
  • 30.11.2012 13:30

F.Bahçe'ye UEFA'dan müjdeli haber!..

UEFA, Fenerbahçe ve Eskişehirspor kulüplerinin ödül gelirlerine konulan tedbir kararını kaldırdı.

Avrupa'da futbolun bir numaralı organı, Fenerbahçe ve Eskişehirspor‘un da aralarında bulunduğu 23 kulübün Finansal Fair Play kapsamında 2012-2013 sezonu ödül gelirlerini Eylül ayında yaptığı bir açıklamayla dondurma kararı almıştı.

Kulüplerin borçlarından dolayı UEFA’ya 30 Haziran 2012′ye kadar bilgi vermesi gerektiğini belirten UEFA bu yüzden bu kulüplerin Avrupa Kupaları'ndan alacakları ödül ücretlerine el koyarak geçici bir yaptırım uygulamıştı.

30 Eylül'e kadar UEFA'nın süre tanıdığı Fenerbahçe ve Eskişehirspor'un verilen süreye kadar eksik bilgilendirmeleri tamamlandığı ve iki ekibin de haklarındaki tedbir kararının kaldırıldığı belirtildi.

Öte yandan ödül gelirleri dondurulma kararı alınan 23 takımdan Fenerbahçe ile Eskişehirspor ile birlikte 16 takımın tedbiri kalkarken 7 takımın hakkındaki karar devam ediyor.

Tedbir kararının kaldırıldığı kulüpler:

FK Zeljeznicar, FK Sarajevo, FK Borac Banja Luka, PFC CSKA Sofia, Club Atlético de Madrid, Maccabi Netanya, FK Shkendija 79, Floriana FC, FK Buducnost Podgorica, FK Rudar Pjevlja, Ruch Chorzow, Sporting, Vaslui ve Rubin Kazan.

 

Radyospor

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER