Spor
  • 27.9.2023 14:40

Federasyon Başkanı çıldırmış olmalı.. Yabancı futbolcu transferine yeni tedbir getirmeyi düşünüyoruz

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den olay Stefan Kuntz sözleri! Süper Kupa maçı için tarih verdi...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıklamaları şöyle:

"Süper Lig'in bir marşı olacak ve her maç öncesi çalacak. Şampiyonlar Ligi'ndeki gibi... Süper Lig'e yeni bir logo yapacağız. Şampiyonlar Ligi ile çalışan kişiyle çalışıyoruz."

“Türk Telekom bize 4 yıllık sponsor oldu, 1 Ocak itibarıyla yarı otomatik ofsayt sistemine geçiş yapıyoruz. Hawk-eye sistemiyle yapılacak değişimler konuşuluyor.”

YARI OTOMATİK OFSAYT SİSTEMİ

"İkinci devreden itibaren yarı otomatik ofsayt sistemi devreye girecek. İnsan unsurunu bir nebze daha ortadan kaldırmış olacağız."

"Gençlere en az süre veren ülke Türkiye. 4 dakika süre vermişiz. 23 yaş altı yabancı oyuncular için hiçbir ücret almayacağız. Belki daha sonra yabancı transferlere tedbir alabiliriz, bunu istiyoruz ve kendi aramızda tartışıyoruz."

SÜPER KUPA İÇİN TARİH VERDİ

"Süper Kupa'yı, 30 Aralık'ta oynatmak istiyoruz. Görüştüğümüz iki ülke kaldı; Suudi Arabistan ve Abu Dhabi. Bu ikisinden biri olacak. Fenerbahçe ve Galatasaray da yurt dışında oynamaya sıcak bakıyorlar."

“Forma fontunu konuşuyoruz. İsimleri sponsor gelirleri nedeniyle yukarı alamayız. Bazı kulüplerin formalarında iki tane reklam var. Bazı şeylerden sırf onlar daha fazla gelir elde etsin diye feragat ediyoruz. Ama font konusunu biz de düşünüyoruz.”

PLAY-OFF AÇIKLAMASI

"Marka değerimizi yükseltmek istiyoruz. Bu play-off ile mi olur, başka bir şey ile mi olur, çalışıyoruz. Taraflar anlaşırsa, anlaştığımız şirket Hypercube'ten rapor gelirse, play-off için oturur konuşuruz. 500 milyon dolarları yakalamak için yeniden ne gerekiyorsa onu yapacağız."

STEFAN KUNTZ'UN AYRILIĞI

"Japonya maçından önce bir röportajımda bunun bir dostluk maçı olduğunu, hocamızın birçok yeni oyuncuyu deneyeceğini söyledim. Japonya maçından sonra ben birlik beraberlikten bahsediyordum, Kuntz şikayet ediyordu. Maçtan sonra baktık ki futbolcular ve teknik adam arasındaki bağlar kopmuş."

"Hoca, futbolcuları suçladığında, endişeye düştüm. Soyunma odasına gittim, hoca sinirli ve hiç tepki vermedi. Ben ise 'Sonucun önemi yok, işimize bakalım' diyecekken; hocayı agresif gördüm. 'Geçmiş olsun' dedim ve çıktım. Sonrasında 'Hoca ayağına ateş etti' dedim."
 

ÇİM BOYATARAK GÖZ BOYAYAN EKŞİ'YE SERT SÖZLER

Mehmet Büyükekşi, "Seyir zevki yüksek, insanları sahalara ve televizyon başına daha çok getirmeliyiz" diyor da, bunu stat zeminlerini boyayarak mı yapacaksınız, yoksa kimsenin uygulamadığı saçma bir sistemle mi? Ya da gözünün önünde kırmızı kartlık pozisyonları bile süzemeyen hakemlerle mi?

Ülke futbolunun tek derdi, daha fazla maç oynanması yani! Sanıyorlar ki, 2 yerine 4 derbi oynatılırsa, daha fazla seyirci çekilecek. Asgari ücretin 11 bin lira olduğu, kıymanın kilosunun 350 TL olduğu bir ülkede, maç biletinin 900 TL olarak belirlenmesi, seyirciyi tribünlerden uzak tutmuyor tabii.

Sözü geçen play-off fikri, sadece birkaç yıl top koşturabilmiş, teknik direktörlük denemiş ama becerememiş bir spor yorumcusu tarafından sürekli dillendiriliyor. Türkiye futboluna dair lakabına yakışır yorumlarda bulunan bu şahıs, saray koridorlarında turlayarak, sözüm ona futbol aklı gibi ortalarda geziniyor.

Ülke futbolundaki sorunlar, tıpkı kedinin pisliğini halı altına örtmesi gibi salt çim boyamakla geçiştirilebilse keşke. Kötü takımlar, kötü oyuncu seçimleri, kötü teknik direktörler, kötü statlar, kötü yayıncı kuruluş, kötü yorumcular, kötü hakemler, düşmanlık yayan sosyal medya paylaşımlarıyla liste o kadar uzun ki, sezonun tamamlanmasının ardından oynanacak 3-5 derbiyle çözülebilecekmiş gibi davranılması, futbolun ne kadar kötü yönetildiğinin özeti gibi.

Şampiyonluğun en büyük adaylarından birinin başkanının yönetim kurulu üyesi olduğu şirketin, bir diğer şampiyonluk adayının stadına sponsor olması gibi de problemlere değinmeye gerek bile yok! Ülke futboluna eklenen kardeşlik hikâyelerinden biri olarak anımsanacak sadece.

Ülkede tıpkı her kurum gibi, Futbol Federasyonu Başkanları da, icazetle göreve geliyor ve onaydan geçiyor. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanlığı yapmış, sanayicilik yapan bir kişinin futbola dair fikirleri elbet olabilir ama bütün bir ülke futbolunu yönetiyor olması her şeyden önce futbol adına utanç verici. Yönetimine birkaç eski futbolcu alarak, futbolu yönetebilmek mümkün değil. En üzücü şeyse, aslında kimsenin kendi fikrinin olmadığı bir ortamda, sanki yönetiyorlarmış gibi görünmeleri.

Umut Ozan Darıcı
 

Güncellenme Tarihi : 27.9.2023 15:51

İLGİLİ HABERLER