Spor
  • 4.2.2021 12:44

Fenerbahçe maçlarına Belhanda damgası!

Fenerbahçe - Galatasaray maçından önce Belhanda'nın istatistiği de dikkat çekiyor. Faslı yıldız, Türkiye'ye geldiğinden beri Fenerbahçe karşısında mağlubiyet yüzü görmedi. Ezeli rakibe karşı 7 maçta forma giyen Belhanda'nın henüz Fenerbahçe mağlubiyeti yok. 6 maç berabere biterken geçen sezon Kadıköy'de oynanan maçı da Galatasaray kazandı.

Fenerbahçe, son 7 maçta Galatasaray'ı mağlup edemedi. Sarı kırmızılılar Younes Belhanda'nın forma giydiği 7 derbide mağlubiyet yüzü görmedi. 6 karşılaşma berabere biterken, geçen seneli derbiyi de Galatasaray kazandı. Fatih Terim'in de takım içinde önemli oyunculardan biri olduğunu belirttiği Belhanda, takımının en önemli kozu olacak...

Galatasaray'ın tartışmalı yıldızı Younes Belhanda, Fenerbahçe maçlarında çarpıcı bir istatistiğe sahip. Tecrübeli futbolcu, Sarı-Kırmızılı formayla Fenerbahçe'ye karşı mağlubiyet yüzü görmedi. 2017-2018 sezonu başlarken Galatasaray'a transfer olan Belhanda, şu ana kadar 7 kez Fener'e karşı mücadele ederken, bu maçların 6'sı berabere sonuçlandı, 1'inde ise geçen sezonki Kadıköy deplasmanında Cim Bom 20 yıllık kazanamama serisini sonlandırarak sahadan zaferle ayrılmıştı.

Üstelik Belhanda o maçta 84 dakika sahada kalırken, gördüğü kırmızı kartla oyundan atılmıştı. Faslı yıldız 7 Fenerbahçe derbisinde 5 sarı kart gördü, bunlardan 2'sinde sarı kartın kırmızı dönmesiyle sahadan ihraç edildi.

Kadro yeniden değişebilir

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Belhanda'nın bu seriye yeni bir halka daha eklemesi için, derbi kadrosunda güncelleme yapabilir. Başakşehir maçında Taylan'ın yanında Etebo'yu başlatan Fatih hoca, ikinci yarıda Faslı futbolcuyu sahaya sürerek daha ofansif bir oyun tercihi yapmıştı. Kaynak: Fanatik

 

Güncellenme Tarihi : 4.2.2021 12:51

İLGİLİ HABERLER