Spor
  • 8.9.2025 14:17

Fenerbahçeli Hamdi Akın : Galatasaray ile aşık atmak zorundayız

Fenerbahçe Asbaşkanı Hamdi Akın ve Yönetim Kurulu Üyesi Ergun Özen, kulübün mali durumu, gelir artışı ve gelecek planlarına dair açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Asbaşkanı Hamdi Akın CNBC-e kanalında bir canlı yayın programına katıldı.  Hamdi Akın, Fenerbahçe’nin Bankalar Birliği anlaşmasından yalnızca 2 ay içinde tamamen çıkacağını duyurdu. 

Hamdi Akın'ın açıklamaları şöyle:

-Bankalar Birliği'nden 2 ay içinde çıkacağız.

-Transfer ekonomisi Türkiye’de büyüdü. Galatasaray ve Fenerbahçe sayesinde büyüdü. 

-Galatasaray bizim ebedi dostumuz ezeli rakibimiz. Galatasaray 75 Milyon € bonservis bedeli ve 25 Milyon € maaş ödemesi çok sansasyon oldu. Bunlar artık çıtayı yükseltti. 

-Biz isteseniz de istemeseniz de rekabet ettiğimiz kulüple aşık atmak zorundayız. Bu bütçelerden geriye dönüş olmaz. Bundan sonra çok zor.

-Yayın gelirlerimiz küçüldü. Bu Türk sporunun kronik hastalığından dolayı bu düştü. Bugün 12-13 Milyon € yayın geliri alıyoruz. Bu para Anadolu kulüplerinde çok daha az. O para yetmeyince belediyelere, o da olmazsa siyasallaşıyorlar. Onlar siyasallaşınca federasyon siyasallaşıyor ve kulüpler siyasallaşıyor ve bambaşka bir yere doğru sürükleniyoruz. 

-Hükümetler bize yardım edeceğine Anadolu kulüplerine yardım etmeli. İşin rekabet boyutunda gerekli olan şey budur. Bu kulüplere destek verirse yayın gelirlerimiz artar. Dünyanın en iyi futbolcularını getiriyorsunuz ama 10 bin kişiye karşı oynuyor. Bu ekonomiyi aşağıya çekiyor. Ortada bir çelişki var ve bunu yönetmek kolay iş değil.
 
-Fenerbahçe’de finansal olarak her şey şeffaf. Şu anda kulüp geleceğini satmıyor. Ali Koç’un yaptığı en büyük işlerden birisi bu. Ali Bey, kulübün geleceğini satmıyor. 

-Şimdi önümüzde bir seçim var. Adaylar ekonomik anlamda onları korkuttuğumuzu söylüyor ama durum böyle değil. Korkutacak olsak neden Bankalar Birliği borcunu sıfırlayalım, ne diye yeni projeler ortaya koyalım…

Güncellenme Tarihi : 8.9.2025 14:24

İLGİLİ HABERLER