Gündem
  • 22.8.2024 19:31

FETÖ CHP'nin başına Bay Kemal'i getirmek için harekete geçti

FETÖ'den CHP'de yeni dizayn girişimi!
FETÖ tarafından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ayağındaki sakatlıkla ilgili 'Silahla vuruldu' iddiasının ortaya atılmasının ardından 'CHP'de yeni bir dizayn mı yapılmaya çalışılıyor?' sorusu akıllara geldi.

  HABER7

Hükümetin kararlı duruşuyla Türkiye'de yargı ve emniyetten silinip atılan FETÖ, geçmişte olduğu gibi siyasette yine bir takım girişimlere kalkışmaya çalışıyor. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı kaset kumpasıyla siyaset sahnesinden silerek Kemal Kılıçdaroğlu'na liderlik yolunu açan FETÖ'nün şimdi de Özgür Özel üzerinden CHP'de yeni bir dizayna başlamaya çalıştığı iddia ediliyor.

FETÖ'DEN 'VURULDU' YALANI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in düşerek ayağının kırıldığının açıklanmasının ardından FETÖ'cü hesaplar peş peşe harekete geçti. FETÖ'nün sosyal medya trolleri bir ağızdan Özgür Özel'in ayağının kırılmadığını, 'silahla vurulduğunu' öne sürdü. İddialarını bir adım öteye taşıyan hesaplar, önce İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Özgür Özel'i ayağından vurdurduğunu sonrasında ise CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ile bir mekanda yemek yerken çıkan arbede sonucu ayağının kırıldığı iddia edildi. 

ÖZEL RÖNTGENİ YAYINLADI

İddiaların FETÖ'ye bağlı hesaplar tarafından gündem yapılmasının ardından Özgür Özel, ayağının kırıldığına dair hastanede çekilen röntgen görüntülerini yayınlamak zorunda kaldı. Özel, 'vuruldu' iddialarına ilişkin ise FETÖ'yü işaret ederek “Tarihsel husumetimiz olan FETÖ'cü hesapların yaydığı bir yalan, daha sonra üzerine eklenerek, boyutlandırılarak kasıtlı olarak devam ettirildi. Parti Sözcümüz açıklama yaptı, ben bizzat açıklama yaptım ancak bu iddialar sürdürüldü. Çünkü bunu yapanların gerçekle dertleri yok, tek amaçları bize ve partimize zarar vermek. Bu gündemlere teslim olacak değiliz. Bu konuda açıklama yapmayı bile aslında zül sayıyorum.” dedi.

CHP'Yİ DİZAYN ETME ÇABASI

FETÖ'nün geçmişte CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı kaset kumpasıyla siyaset sahnesinden silerek Kemal Kılıçdaroğlu'na liderlik yolunu açmasının ardından CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel'e yönelik böyle bir girişimde bulunması FETÖ'nün CHP'deki yeni dizayn çabası olduğu belirtildi. FETÖ'nün önceden kaset kumpaslarıyla dizayn ettiği siyaseti şimdi ise yalanlarla dizayn ederek çıkarlar elde etmeye çalıştığı ifade ediliyor. 

Öte yandan FETÖ'nün amacının Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki rekabeti körüklemek için böyle bir girişimde bulunduğu belirtiliyor.

İMAMOĞLU-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

Diğer taraftan ise Ekrem İmamoğlu ile CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz gün gizlice görüştüğü ortaya çıktı. FETÖ'nün Özgür Özel'le ilgili yalanı dolaşıma sokmasının hemen peşinde İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu'un gizli bir görüşme gerçekleştirmesi dikkat çekti. 

İmamoğlu’nun talep ettiği belirtilen görüşme 20 Ağustos akşam üzeri Kılıçdaroğlu’nun Ankara, Çukurambar’daki evinde yapıldı. Başbaşa gerçekleşen görüşmenin 1,5 saat sürdüğü görüşmenin gündeminin ise tüzük kurultayı olduğu belirtildi.

 

Güncellenme Tarihi : 22.8.2024 19:39

İLGİLİ HABERLER