Gündem
  • 1.2.2021 19:11

FETÖ'den silahlanın talimatı

FETÖ'nün sivil imamından "Silahlanın" talimatı! Sivil imama ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Son dakika haberi: Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) üyesi askerlerden sorumlu sivil imam, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi kendisine bağlı öğrenci konumundaki askerlere birliklerine gitmeleri ve silahlanmaları talimatı verdi. Eşiyle birlikte evlerine gittiği askerlere "Üniformalarınızı giyin, silahlarınızla birliklerinize gidin" diyen örgütün sivil imamı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

FETÖ ile lise yıllarında tanışan ve üniversite eğitimini tamamladıktan sonra 18 evden sorumlu "Büyük Bölge Üniversite Mesulü" görevi verilen 'Kadir' kod isimli mahrem imam Mustafa Şimşek'in askeri personelin örgütsel takibi ve faaliyetlerin yapılması konusunda görevlendirildiği belirlendi. Şimşek'in öğretmen konumunda olduğu, örgütsel toplantılara katıldığı ve kendisine bağlı olduğu kişilere örgütsel eğitim verdiği, aldığı himmet paralarını kendisinden sorumlu olan örgüt mensubuna verdiği belirlendi.

'ÜNİFORMANIZI GİYİN, SİLAHINIZLA BİRLİĞİNİZE GİDİN"

Ankara'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlı, 15 Temmuz hain darbe girişimi akşamı sorumluluğu altında bulunan askeri mahrem yapıda yer alan Ersin Y. ve Baki Ö. ile kendi evinde örgütsel toplantı yaparken kendisinden sorumlu mahrem yapılanmada müdür yardımcısı olan Akif kod isimli örgüt yöneticisinin yanına geldiğini belirterek "Erdem bana, 'Bu gece olağanüstü bir gece yaşanıyor, farklı bir güne uyanabiliriz, altında bulunan ulaşabildiğin kim varsa askeri elbiselerini giysinler, yanlarına silahlarını alsınlar ve görevlerine gitsinler' dedi. Ben de bu durumu o sırada evimde olan Ersin Y. ve Baki Ö.'e anlattım, evden çıkarak ayrıldık" dedi.

DARBE GECESİ TALİMAT VERMİŞ

Şimşek'in 15 Temmuz gecesi kendisin verilen talimatın ardından eşini de yanına alarak askeri mahrem yapılanmada bulunan askerlerin evlerine gidip durum araştırması yaparak örgüt talimatlarını ilettiği tespit edildi. Şimşek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni(TBMM) ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Şimşek hakkında hazırlanan iddianamede, "Şüpheli darbe girişimi gecesi sorumluluğu altında bulunan askeri personellere kıyafetlerini ve silahlarını da alıp birliklerine giderek emir ve talimatlara uymaları konusunda talimat vermek suretiyle atılı suçlara azmettirici olarak iştirak etmiş olduğu, bu şekilde atılı suçları islediği anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 1.2.2021 19:14

İLGİLİ HABERLER