Gündem
  • 31.8.2024 21:12

Fetullah Gülen haininden sonra CIA'da Kapadokya mesajı geçti

CIA'den Kapadokya paylaşımı: FETÖ lideri Gülen'in "darbe" mesajını hatırlattı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye genelinde büyük bir coşkuyla kutlanırken, CIA'nın sosyal medya hesabından Kapadokya'nın paylaşılması dikkat çekti. Akıllara ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 15 Temmuz talimatını ‘Kapadokya’ şifresi ile verdiği akıllara geldi.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye genelinde büyük bir coşkuyla kutlanırken, CIA'nın sosyal medya hesabından Kapadokya'nın paylaşılması dikkat çekti.

ABD'nin dış istihbarat birimi CIA tarafından yapılan paylaşımda, neden Kapadokya'nın paylaşıldığı ise merak konusu oldu. Paylaşımın ardından Fetullahçı Terör Örgütü’nün Kapadokya ile olan bağlantıları akıllara geldi.

İşte CIA’nın o paylaşımı:


FETULLAH GÜLEN DARBE MESAJINI KAPADOKYA'YLA VERMİŞTİ

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişiminin mesajını "Kapadokya" ile vermişti.

19 Mart 2016'da üzerine ilk defa giydiği asker yeşili bir pardesüyle konuşma yapan Gülen, "Antrparantez, umum adına konuşuyorum, umum İslam toplumu adına, Kapadokya sakinleri, oradaki serkarlar adına konuşuyorum" demişti.

Öte yandan, "Kapadokya" ifadesinin FETÖ içinde "askerler" için kullanıldığı tespit edilirken, Akıncı Üssü’nde yakalanan mahrem imam Kemal Batmaz’ın da CIA tarafından ‘Kapadokya’ ismiyle kodlandığı ortaya çıkmıştı.
 

Güncellenme Tarihi : 31.8.2024 21:21

İLGİLİ HABERLER