Filistin'i Shakespeare kurtardı
İsrailliler ve Yahudi tarihçiler Filistinli diye bir halkın olmadığı dolayısıyla Filistin diye bir devletin söz konusu bile olmadığını iddia ediyordu. Bu iddia ile bu toprakların kendilerine ait olduğunu esas işgalcinin Filistinliler olduğunu savunuyordu.
Bu tartışmaların ortasında Filistinlilerin imdadına ünlü İngiliz yazar William Shakespeare yetişti..
Yaklaşık 400 yıl önce bir oyunda Filistin!.. Shakespeare, “Othello” adlı eserinde işgal altındaki topraklardan nasıl bahsetmişti?
İsrail propagandası, Filistin topraklarının Yahudilere ait olduğu fikrini yaymaya çalışıyor ancak tarihi gerçekler bu anlatıları yalanlıyor ve birçok gerçek arasında, Batı edebiyatında, özellikle ünlü yazar William Shakespeare'in romanlarından birinde bahsedilen bir gerçek de var. .
Bir Shakespeare oyununda Filistin ismi geçtiğinde
Bundan yaklaşık 4 asır önce, özellikle 1622 yılında, ünlü İngiliz şair ve yazar Shakespeare, Filistin Devleti'nin adının açık ve net bir şekilde geçtiği “Othello” adlı oyunu yayımladı.
Oyunun bir pasajında Shakespeare şöyle yazmıştı: "Venedik'in hanımını tanıyorum, bir dokunuş için Filistin'e yalınayak yürüdü."
Sosyal medya öncüleri, "X" platformunda yabancı bir kızın yer aldığı yaklaşık 2 dakika süren video klibi yayımlayarak, Shakespeare'in kitaplarına takıntılı olduğunu, "Filistin"in geçtiği cümleyi bulduğunda kızdığını söyledi. Kendi isimlerinin verilmediğini iddia eden İsrail işgalinin liderlerine "Filistin halkı" yanıtını vermek istedi.
Kız bu video klipte şöyle diyor: "Shakespeare'den bahsediyorum ve 'Othello' oyununun Dördüncü Perdesi Üçüncü Sahnesindeki önemli şeylerden bahsediyorum, Filistin'den bahsediliyor, Amelia Desdemona'ya şöyle diyor: 'Ben biliyorum Filistin'e yalınayak yürüyen Venedikli hanım." Bir dokunuş için."
Şöyle ekledi: "Önemli olan kısım burası. Shakespeare, Othello'yu 1604'te yazdı ve oyun hemen hemen aynı zamanlarda oynanmış olabilir, bu da Filistin'in ne kadar zamandır var olduğunu gösteriyor? Ve Filistin, 1604'e kadar kültürel öneme sahip oldu. Eski bir İngiliz oyun yazarının eski bir oyununda bahsediliyor.”
Şöyle devam etti: "Filistin halkının çok uzun bir süredir var olduğunu anlamak önemlidir, çünkü Filistin kültürünü ve tarihini küçültmeye ve silmeye yönelik çeşitli girişimler olmuştur. İsrailli yetkililerin Filistin halkının var olmadığına dair iddialarını gördük. tarih ve kültür yok ve bu kesinlikle doğru değil." .
Şöyle açıkladı: "Sosyal medya ve burada sahip olduğumuz bilgilere geniş erişim sayesinde, yalnızca Filistin'de meydana gelen soykırımın doğrudan raporlarını görmekle kalmadık, aynı zamanda Filistin kültürünü ve toplumunu, tarihi eserlerin ve arkeolojik kültürün paylaşımını da gösterdik ve bu Önemlidir çünkü soykırımın taktiklerinden biri de insanları kültürlerinden uzak tutmaktır.
Konuşmasını şöyle tamamladı: "Filistin halkı, canlı bir kültüre ve tarihe sahip, inanılmaz derecede dirençli bir halktır. Sesini yükseltmeye devam edin, bu soykırımın sona ermesi için çağrı yapmaya devam edin... Özgür Filistin."
Güncellenme Tarihi : 24.1.2024 14:05