Gündem
  • 1.7.2024 22:40

Filistinli direnişçilerin vurduğu İsrail zırhlısı alev aldı, ölen askerler var

Filistinli gruplar araçları hedef aldıklarını ve içlerindeki askerleri yaktıklarını duyurdu 

El Kassam Tugayları ve Kudüs Tugayları, 27 Haziran 2024 Perşembe günü, İsrail araçlarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehri ve Gazze şehrinin doğusundaki El Şucaiye mahallesini hedef aldığını duyurdu. işgal ona karşı yeni bir saldırı başlattı. 

Hamas'ın askeri kolu El Kassam ve İslami Cihad hareketinin askeri kolu Kudüs Tugayları tarafından Telegram platformu üzerinden yayınlanan ayrı açıklamalarda, işgal güçleriyle şiddetli çatışmaya girdikleri doğrulandı. 

Kudüs Tugayları ise yaptığı açıklamada, "Şücaiye Mahallesi'ndeki Kandil arazisinde varil bombalarının bulunduğu alana düşen iki Siyonist askeri aracı imha ettik" dedi.

Bu arada, "El Kassam" Tugayları, savaşçılarının İsrail "Tiger" asker gemisini "Al-Yassin 105" füzesiyle hedef aldığını, bunun da Shuja'iya mahallesinde kömürleşmesine ve içindekilerin öldürülmesine yol açtığını duyurdu.

El Kassam da ayrı bir açıklamasında şunları söyledi: "Şücaiye mahallesinde İsrail'e ait Merkava 4 tankını şok cihazıyla hedef aldık."

Perşembe günü erken saatlerde İbrani Yayın Otoritesi, iddia ettiği gibi "İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şujaiya mahallesinde, hâlâ aktif olan Hamas hareketinin altyapısını çökertmek için kara operasyonu başlattı."

Perşembe sabahından bu yana Al-Shuja'iya mahallesi, askeri araçların doğu Gazze Şehri'ne sınırlı bir saldırısıyla aynı zamana denk gelen yoğun hava ve topçu bombardımanına tanık oldu.

Güncellenme Tarihi : 1.7.2024 22:48

İLGİLİ HABERLER