Gündem
  • 21.6.2024 22:30

Filistinli genç İsrail cezaevinde bir ayda böyle çıldırdı

İsrail'in yaklaşık 1 ay boyunca cezaevinde tuttuğu Filistinli bir mahkumun serbest bırakıldıktan sonraki görüntüleri, İsrail'in mahkumlara kötü muamelesini ortaya koydu.

İsrail ordusu tarafından 30 gün süren işkencenin ardından serbest bırakılan Bedr Dahlan, serbest bırakıldıktan sonra, gördüğü işkenceleri anlattı.

30 yaşındaki Dahlan'ın psikolojik durumunun oldukça kötü olduğu, akıl sağlığının bozulduğu, konuşmasının düzensiz olduğu ve sık sık kekelediği görülüyor.

Dahlan serbest bırakıldıktan sonra cezaevinde işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldığını ifade etti.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta yaklaşık bir ay önce alıkonulduğunu söyleyen Dahlan, hapsedildiği süre boyunca İsrail işkence merkezlerinde dövüldüğünü anlattı.

Dahlan, "Ellerime ve bacaklarıma vurdular, bacağımı keseceklerdi." dedi.

Dahlan, "ailesinin nerede olduğunu bilmediğini" ve "başkalarından Han Yunus'un İsrail işgalinde yok edildiğini duyduğunu" ifade etti.

Serbest bırakıldıktan sonra tedavi edilmek üzere Gazze'nin merkezindeki Deyr el Belah'ta bulunan El Aksa Şehitleri Hastanesi'ne nakledilen Dahlan, "ölecekmiş gibi hissettiğini" dile getirdi.

Dahlan tutarlı bir cümle kurmakta zorlanıyordu.

Gazze Hükümet Medya Ofisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail ordusu tarafından kaçırılan en az 36 Gazzelinin İsrail işkencesinde hayatını kaybettiğini bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 21.6.2024 22:38

İLGİLİ HABERLER