Gündem
  • 20.7.2022 13:34

Firari FETÖ'cü polisler ormanda Gaybubet evinde yakalandı

Meslekten ihraç 2 firari polis gaybubet evinde yakalandı

Adana’da terör örgütü FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonda, ‘gaybubet evi’ olarak adlandırılan hücre evinde saklanan meslekten ihraç 2 firari hükümlü polis yakalanarak cezaevine gönderildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, meslekten ihraç olan eski komiser F.I. (51) ve eski polis memuru İ.Ş.'nin (36) Karaisalı ilçesindeki bir gaybubet evinde gizlendiğini tespit etti. Polis, F.I.'nın örgüt yöneticiliği suçundan kesinleşmiş 8 yıl 9 ay, İ.Ş.'nin de örgüt üyeliği suçundan kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla arandığını belirledi.

İRİ TERMAL İKİ DRON

Bu bilgilerin ardından TEM ekipleri firari 2 FETÖ hükümlüsünü yakalamak için operasyon hazırlığı yaptı. Polis, ormanlık alandan kaçarak izlerini kaybettirme ihtimalleri bulunan 2 firari hükümlünün kaçmasını önlemek için sabaha karşı harekete geçip, biri termal kameralı iki dron ile bölgeyi kontrol altına aldıktan sonra operasyonu düzenledi.

GÜLEN’E AİT KİTAP BULUNDU

Ekiplerin yaptığı aramada hükümlülerin taşıdığı sahte kimlikler, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e ait kitaplar ve bir miktar para ele geçirildi. Ayrıca hükümlülerin evde gıda stoku yaptığı ve yurt dışına kaçmaya hazırlandıkları öğrenildi.

Gözaltına alınan iki hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

 

Güncellenme Tarihi : 20.7.2022 13:45

İLGİLİ HABERLER