Gündem
  • 1.3.2012 00:39

FLAŞ... Ankara'da okullar 1 Mart'ta da tatil edildi

İki gündür Ankara'yı etkisi altına alan yoğun kar ve tipi hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken valilik tarafından ise okulların yarın da tatil edileceği açıklandı. 

ANKARA
Ankara Valiliği, hava koşulları nedeniyle kentteki okulların yarın da tatil edildiğini bildirdi.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinden itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına giren Ankara'da ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı belirtildi.

Aralıklarla kar yağışının yarın da devam edeceğine işaret edilerek, olası olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Ankara İl Hıfzısıhha Kurulunun bugünkü kararıyla 1 Mart 2012 Perşembe günü de kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlarla kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanların ve de engelli personelin idari izinli sayılması; resmi ve özel ilk ve orta dereceli okulların, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşler ile özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinin 1 Mart 2012 Perşembe günü tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.''
Valilik açıklamasında, hafta sonuna kadar kar yağışının aralıklarla devam edeceğine dikkat çekilerek, don ve buzlanma nedeniyle ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
Cuma sabahından itibaren başta öğrenci velileri olmak üzere eğitim-öğretim kurumları yöneticilerinin, öğrencileriin sağlıklı ve ulaşım güvenlikleri ile eğitimlerinde sürekliliğinin olumsuz etkilenmemesi bakımından gerekli tedbirleri almaları istendi.

Ayrıca, sürücülerin araçlarına kar tipi lastik takmaları, araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları, vatandaşların toplu taşım araçlarını kullanmalarının yararlı olacağı kaydedildi.

BURSA
Kuvvetli kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verilen Bursa'nın İnegöl ilçesinde de okullar yarın da tatil edildi. 

Başkentteki üniversitelere kar engeli
Ankara'daki yoğun kar nedeniyle Hacettepe ve Gazi üniversitelerindeki bazı okullar ile ODTÜ ve Bilkent üniversitelerinde eğitime bugün ara verildi.
     ODTÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışının akşam saatlerine kadar sürmesi beklendiğinden, bugün yapılacak ders ve sınavların ertelendiği bildirildi.
     Yarın ise, aksine bir duyuru yapılmadığı takdirde öğrenim ve mesainin programlandığı şekilde süreceği belirtilerek, kampüs içindeki yolların taşıt erişimine açık olduğu ve açık tutulacağı kaydedildi.
     Akşam saatlerinden itibaren havanın soğuması beklendiğinden, öğrenci ve ODTÜ personelinin özel araçları yerine toplu taşım araçlarını tercih etmeleri önerisinin yapıldığı açıklamada, kampüs içindeki ring seferlerinin bugün ve yarın artırılarak sürdürüleceği belirtildi.
     Bilkent Üniversitesi de, yoğun kar yağışı ve şehir içindeki yollarda yaşanan ulaşım zorlukları nedeniyle üniversitede bugün eğitime ara verildiğini duyurdu.
     Hacettepe Üniversitesinden yapılan duyuruda ise yoğun kar yağışı sonucu oluşan ulaşım güçlükleri nedeniyle, bugün Bala Meslek Yüksek Okulu, Polatlı Meslek Yüksek Okulları ve Beytepe Kampüsünde eğitime ara verildiği bildirildi.
     Gazi Üniversitesi de, Gölbaşı, Çubuk, Polatlı yerleşkelerinde yoğun kar yağışından dolayı eğitime 1 gün ara verdi.

Konya'da 8 ilçede okullar tatil edildi
Konya’da yoğun kar yağışı nedeniyle 4 ilçede yarın ilk ve orta öğretimde, eğitime 1 gün ara verilecek
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Altınekin İlçesi’nde taşımalı eğitimin, Kadınhanı ve Cihanbeyli’de köy ve beldelerde, Derbent’te de ilçe genelinde ilk ve orta öğretimde eğitime yarın için 1 gün ara verilmesine karar verdi.

Yozgat'ta eğitime 1 gün daha ara
Yozgat merkezde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime verilen aranın 1 gün daha uzatıldığı bildirildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yozgat merkezde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın da ara verildiği açıklandı.
Açıklamada, Yozgat merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okullarda da yarın eğitim-öğretim yapılmayacağı belirtildi.
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Yozgat'ta bugün eğitime ara verilmişti.
Bu arada Bozok Üniversitesinden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi.

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı sebebiyle eğitim aksadı.

Zonguldak'ın merkez dışındaki tüm ilçelerinde, Bartın'da il genelinde, Kayseri'nin Develi, Kütahya'nın Simav, Samsun'un Havza, Konya'nın Bozkır, Çankırı'nın Çerkeş, Kızılırmak ve Orta ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildi.

Ordu'nun Çaybaşı, İkizce, Kumru ilçeleriyle Akkuş ve Ünye'ye bağlı belde ve köylerde de okullar yarın tatil edildi.

Yozgat merkezde de ilk ve orta dereceli okullar ile Bozok Üniversitesi, elverişsiz hava şartları nedeniyle yarın tatil edildi.

Samsun'un Ladik ilçesinde ise hafta sonuna kadar eğitime ara verildi.

Kastamonu'nun İnebolu, Çatalzeytin ve Doğanyurt ile Samsun'un Salıpazarı ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan okullar Pazartesi gününe kadar tatil edildi.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi ile Tokat'ın Erbaa ilçesinde taşımalı eğitim yapan okullarda da kar tatili nedeniyle yarın ders yapılmayacak.

Adıyaman'da da Samsat dışında tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okullar Pazartesi gününe kadar tatil edildi.

Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, kent merkezinde taşımalı eğitim kapsamında bulunan ilköğretim okulları ve liseler ile merkeze bağlı tüm belde ve köylerde, Akçakent, Akpınar, Çiçekdağı ve Kaman ilçelerindeki tüm ilköğretim okulu ve liselerde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada ise kent merkezi, merkeze bağlı köy ve beldeler ile Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi.


 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:52

İLGİLİ HABERLER