Gündem
  • 19.9.2023 13:08

Flaş.. Azerbaycan'dan Karabağ'a askeri operasyon

Azerbaycan: Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldı.

Bakü duyurdu: Ermeni provokasyonları sonrası harekete geçtiler! Karabağ'da antiterör operasyonu
Son dakika haberi: Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Öte yandan operasyondan yeni görüntüler de gelmeye başladı.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada, "Siviller ve altyapı tesisleri hedef alınmıyor, yalnızca meşru askeri hedefler yok ediliyor" denildi.

SAVUNMA BAKANLIĞI HAZIRLIKLARINI GÖZDEN GEÇİRİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakü yönetimi konuyla ilgili "Hedefimiz Ermeni güçlerinin topraklarımızdan çekilmesi" dedi.Azerbaycan medyasına dolaşan haberlere göre Savunma Bakanlığı'nın muharebe mevzilerinin personel, zırhlı araçlar, topçu teçhizatları ve diğer ateş araçlarıyla güçlendirilmesi, birimlerin yüksek düzeyde savaşa hazır hale getirilmesi, seferberlik için ek birimler oluşturulması, Azerbaycan Ordusu birliklerine karşı istihbarat faaliyetlerinin genişletilmesi talimatına uyarak hareket ettiği ifade edildi.

OPERASYONDAN YENİ GÖRÜNTÜLER

Operasyondan yeni görüntüler gelmeye devam ederken Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada ise mevzilerde sızmalar ve yollarda terör provokasyonu amacıyla mayınlar döşendiğinden bahsedildi.

Yapılan açıklamanın detayları şu şekilde:

19 Eylül'de Ahmedbeyli-Fuzuli-Şuşa karayolu üzerinde istihbarat-sabotaj timleri tarafından terör amaçlı önceden döşenen mayının patlaması sonucu Azerbaycan Karayolları Devlet Ajansı'na ait bir araç hasar gördü ve siviller hayatını kaybetti. Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni silahlı kuvvetlerinin birimleri aynı gün, İçişleri Bakanlığı İç Birliklerine bağlı askeri personeli taşıyan Ermeni silahlı kuvvetlerine bağlı istihbarat-sabotaj grupları tarafından döşenen mayın sonucu askeri personelimiz öldürülmüş ve yaralanmıştır. Bu gerçekler Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik amaçlı ve planlı terör politikasının devamıdır.

"DEFALARCA İFADE EDİLDİ"

Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı, 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan üçlü bildiri hükümlerine aykırı olarak, Ermeni silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde varlığını sürdürmesinin bölgesel barışa ciddi bir tehdit oluşturduğunu defalarca ifade etmiştir.

Güncellenme Tarihi : 19.9.2023 13:17

İLGİLİ HABERLER