Gündem
  • 30.9.2024 21:44

Fransız Le Parisien gazetesi : Nasrallah'ın yerini İranlı casus bildirdi

İranlı casus İsrail'e Hasan Nasrallah'ın nerede olduğunu bildirdi: rapor

Fransız Le Parisien gazetesi, İranlı bir muhbirin Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinden kısa bir süre önce yerini İsrail'e bildirdiğini yazdı.

Fransız Le Parisien gazetesinin haberine göre , İranlı bir casus, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın yerini, cuma günü düzenlenen büyük bir hava saldırısında öldürülmeden önce İsrail'e bildirmiş  .

Lübnanlı bir güvenlik kaynağı gazeteye yaptığı açıklamada, Nasrallah'ın Beyrut'un güney banliyölerinin kalbinde, altı binadan oluşan bir konut bloğunun altına inşa edilen son derece güvenli yeraltı karargahında öldürüldüğünü söyledi.

Hava saldırısı söz konusu binaları yerle bir ederken, Haret Hreik ile Borj el Barajneh bölgeleri arasında kalan bölgede büyük yıkım meydana geldi.

2006'daki savaştan bu yana İsrail'in ülkeye yönelik düzenlediği en büyük saldırı olan büyük saldırıda kaç kişinin öldüğü henüz bilinmiyor.

Le Parisien'in haberine göre , istihbaratı sağlayan İranlı muhbir, İsrail'e ait F-35 uçaklarının Lübnan hava sahasında beklemesi nedeniyle, Nasrallah'ın grubunun karargahına ne zaman varacağını İsraillilere bildirdi.

Nasrallah, aralarında Devrim Muhafızları Ordusu'nun (DMO) bir parçası olan İran Kudüs Gücü alayından komutanların da bulunduğu bir düzineden fazla Hizbullah ve İran komutanıyla birlikte yeraltı üssünde acil bir toplantı için geldi.

Hizbullah'ın İHA biriminin başında bulunan ve bir gün önce hava saldırısında öldürülen Muhammed Hüseyin Sur'un cenazesinden kısa bir süre sonra geldiler.

Nasrallah ve diğer komutanların bir odada toplanmasını bekleyen İsrail savaş uçakları, saldırıyı gerçekleştirdi.

Le Parisien, isminin açıklanmasını istemeyen Lübnanlı bir güvenlik kaynağının , "Her şeylerini ortaya koydular; hedeflerini ıskalamak istemediler" dediğini aktardı.

En az on altı adet iki tonluk bomba bölgeye atıldı ve şehrin her yerinden duyulabilen büyük bir patlama meydana geldi, havaya devasa duman sütunları yükseldi.

İsrail ordusu Pazar günü yaptığı açıklamada, saldırıda Nasrallah'ın yanı sıra çeşitli rütbelerdeki 20'den fazla Hizbullah mensubunun da öldürüldüğünü iddia etti.

Hizbullah, üst düzey yönetici Ali Karaki'nin yanı sıra İran Devrim Muhafızları Ordusu Tuğgenerali Abbas Nilforuşan'ın da öldürüldüğünü doğruladı.

İsrail, Pazar günü saldırıda öldüğünü iddia ettiği diğer birkaç militanın ismini paylaştı.

Pazar günü internette paylaşılan ve saldırının tüm yerleşim yerini yerle bir eden sonucunu gösteren bir videoya göre , hava saldırısı 50 ila 70 metre derinliğinde bir krater oluşturdu .

Güncellenme Tarihi : 30.9.2024 21:49

İLGİLİ HABERLER