Asayiş
  • 31.1.2007 09:11

FUHUŞ LİSTESİNDEN ÜNLÜ SİMALAR ÇIKTI!..

ANTALYA ve İstanbul'da yabancı uyruklu kadınları zorla alıkoyarak fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla eş zamanlı düzenlenen ‘Son Tango’ operasyonunda yakalanan 4’ü kadın 31 zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlılar arasında ‘Baronların Baronu’ olduğu belirtilen Ahmet V. ve ona bağlı 5 ‘baron’ da bulunuyor. Müşteri listesini de ele geçiren polis, işadamı ve milletvekili gibi Türkiye'nin tanıdığı isimlerle karşılaştı. Liste açıklanmadı.
      Antalya Polisi'nin ‘Son Tango’ adını verdiği operasyon kapsamında 6 aydır izlenen fuhuş şebekesinin Antalya ve İstanbul'da kullandığı 35 ayrı villaya eşzamanlı baskın yapılmış, zorla alıkonulduğu ve fuhuş yaptırıldığı ileri sürülen çoğunluğu Ukrayna, Moldova, Özbekistan, Kızgızistan ve Rusya uyruklu 76 kadın kurtarılmıştı. Bu kadınları alıkoydukları ve uyuşturucu vererek fuhuşa zorladıkları ileri sürülen, aralarında bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu 4'ü kadın 31 kişi de gözaltına alınmıştı.
      Zanlılar tarafından zorla alıkonularak fuhuş yaptırıldıkları iddia edilen ve operasyonla kurtarılan Ukrayna, Moldova, Rus, Özbekistan ve Kırgızistan uyruklu 76 kadınla ilgili adli işlemler de tamamlandı. Dün savcılıkta ifadeleri alınan yabancı uyruklu kadınlar muayene ve idari işlemlerin ardından ülkelerine gönderilmeye başlandı.
      Operasyonda gözaltına alınan 4’ü kadın 31 zanlının emniyetteki sorgusu tamamlandı. Zanlılar, 3 midibüse bindirilerek geniş güvenlik önlemleri altında adliye sevkedildi. Aralarında 2 polisin de bulunduğu zanlılar, savcılıkta ‘yabancı uyruklu kadınları zorla alıkoyma ve fuhuş yaptırma’ ve ‘insan ticareti’ suçu kapsamında gün boyu ifade verdi. Bu arada polisin operasyonun ayrıntıları ve zanlıların ifadelerine ilişkin olarak 8 bin sayfadan oluşan klasörleri de savcılığa teslim ettiği öğrenildi.
      Fuhuş zanlıları arasında ‘Baronların Baronu’ olduğu belirtilen Ahmet V. ile ona bağlı baronlar olduğu ifade edilen Bülent Ş., Veysel K., Mehmet Ali S., Onur Ö. ve Ali Ö. de bulunuyor.
      Adliyede ifade veren zanlılardan İlknur C. adlı Rus uyruklu kadının 4 kez isim değiştirerek Türkiye'ye giriş yaptığı, kadınları yurtdışından getirme işlerini ise Olga P., Anna D. ve Ana K. adlı kadınların organize ettiği belirtildi. Zanlılar arasındaki kadınlardan Ana K.'nin fuhuş baronlarından Veysel K.'nın eşi olduğu anlaşıldı. Ayrıca operasyonda ele geçirilen silahlar arasındaki altın kabzalı tabancanın ‘Baronların Baronu’ lakaplı Ahmet V.'ye ait olduğu belirtildi.
      Fuhuş şebekesinin müşteri listesini de ele geçiren polis, Türkiye'nin tanıdığı isimlerle karşılaştı. Aralarında turizmci, işadamı ve milletvekili isimlerinin de yeraldığı müşteri listesi savcılığa gönderildi.
      Antalya Emniyet Müdürüğü Feyzullah Arslan'ın, ‘Son Tango’ operasyonunun kapsamına ilişkin ayrıntıları bir basın toplantısıyla açıklaması bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER