Spor
  • 22.8.2024 09:33

Galatasaray kendini yolsuzluktan mahkemeye veriyor

Şok iddia: Galatasaray yönetimi kendi çalışanlarını mahkemeye mi verecek?
Kombine biletlerin 'yapay zeka' tarafından 'karaborsa'da satılmak üzere ayrıldığı iddiaları Galatasaray camiasını karıştırdı. İddialara göre bir komisyon kurulacak. Komisyon görevi kötüye kullandığı tespit edilen tüm isimleri mahkemeye verecek.

Fotospor'un gündeme getirdiği "Galatasaray'ın 2024-25 sezonu için satışa sunduğu kombine biletlerin 'yapay zeka' tarafından ayrıldığı, maçlardan önce 'karaborsa' olarak satılacağı" haberi camiada büyük bir krize neden oldu.

HAYRİ KOZAK GÜNDEME GETİRDİ

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak bu iddiaları gündeme getirdi. Şu soruyu sordu:

* 18 Galatasaraylı Cumhuriyet savcılığı tarafından soruşturmaya çağırıldı. 18 kişinin içinde Yönetim Kurulu üyelerimiz de var! Neden çağırıyorlar bizi? Sonunu göreceğiz soruşturmanın! Bilet olayları milyonların döndüğü bir olaydır! Bu olayın takipçisi olacağım.

ALTAYLI'NIN SUÇLMALARI DAHA VAHİM

Daha sonra eski Asbaşkanlardan Fatih Altaylı iddiayı daha ileri götürdü. Suçlamalarda bulundu:

* Galatasaray maç biletlerinin bir taraftar grubuyla birlikte karaborsada satışa çıkarılarak yüksek gelir elde edildiği konuşuluyor. Yönetim Kurulunda bulunan bir kişinin normalde sahip olmadığı şekilde varlık sahibi olduğu ve lüks bir hayat yaşadığı da iddialar arasında bulunuyor.

KOMİSYON KURULMASI KARARI ALINDI

İddialara göre Başkan Dursun Özbek her ne kadar bu iddiaları yalanlasa da Galatasaray yönetimi "yapay zeka" kaynaklı kara borsa iddialarının araştırılması için bir komisyon kurulması kararı aldı. Bu komisyonun önceliği biletlere ne olduğu, daha sonra taraftar grupları ile yöneticilerin bu organizasyonda bir parmağının olup olmadığını çözmek. Eğer iddia edilen bir durum varsa olay yargıya kadar taşınacak. Başkan iddiaların araştırılmasını ve ucu nereye giderse gitsin peşinin bırakılmamasını istedi. 


 

Güncellenme Tarihi : 22.8.2024 09:38

İLGİLİ HABERLER