Spor
  • 3.8.2024 17:19

Galatasaray'ın yeni orkestra şefi Gabriel Sara ile ilgili olay açıklama

Transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray, orta saha transferinde mutlu sona çok yakın. Sarı - kırmızılılar, Norwich City'de forma giyen 25 yaşındaki Brezilyalı yıldız Gabriel Sara'yı renklerine katmak üzere. Geçen sezon İngiltere Championship'e damga vuran başarılı oyuncuyla ilgili İngiltere'den sürpriz bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray'da en önemli gündem maddesi iki yönlü bir orta saha transferiydi. Bu süreçte birçok isimle görüşüldü. Wendel ve Scott McTominay transferlerini sonlandıramayan sarı - kırmızılılar ardından alternatiflere yönelmişti. Brezilyalı oyuncu Gabriel Sara için, İngiliz ekibi Norwich City ile yapılan görüşmelerde dün gece büyük ölçüde anlaşmaya varıldı.

Sarı - kırmızılıların bu transfer için Norwich City'e bonuslar dahil 20 milyon Euro'nun üzerinde bir teklif yaptığı öğrenilirken, 25 yaşındaki yıldız ismi İngiltere'de Norwich City'i takip eden BBC'den Chris Goreham ve gazeteci Connor Southwell'e sorduk. İşte verdikleri yanıtlar:

'20 MİLYONUN ÜZERİNDE'


-Gabriel Sara için Galatasaray'ın yaptığı teklif hakkında bilginiz var mı?

GOREHAM: Anladığım kadarıyla 20 milyon pounddan fazla.

SOUTHWELL: Norwich kaynaklarından aldığım bilgiye göre toplam anlaşma (Eklentiler ve bonuslar dahil) 20 milyon sterlinin üzerinde. Ancak bu rakamların dağılımını bilmiyorum.

'46 LİG MAÇININ TAMAMINDA OYNADI!'


-Gabriel Sara'nın oyun özelliklerinden bahsedebilir misiniz?

GOREHAM:Çok yetenekli, ceza sahası dışından birçok muhteşem gol atıyor. En iyi özellikleri kondisyonu (geçen sezon 46 lig maçının tamamında oynadı) ve duruşu. Futbolu gerçekten sevenlerden biri ve her zaman yüzünde bir gülümsemeyle oynuyor.

SOUTHWELL: Norwich'te ağırlıklı olarak sekiz numara oynadı. İyi atletizmi ve yaratıcılığıyla geçen sezon Norwich için hücum oyuncusu olarak gerçek bir itici güç oldu. Uzaktan gol atabiliyor ama aynı zamanda ceza sahasına yaptığı koşularda da zamanlama konusunda da iyi. Serbest vuruşlar bir başka güçlü yönü ve direkt koşucu. Savunmada hâlâ biraz gelişime ihtiyacı var. Ancak Sara on numara olarak da oynayabiliyor.

'ALIŞMASI BİRAZ ZAMAN ALDI'

-Negatif yönleri neler?

GOREHAM: Avrupa'nın en üst liginde oynamadı, bu yüzden belki de en iyi seviyede kendini kanıtlayamadı. İngiltere'ye alışması ve en iyi futbolunu oynaması da biraz zaman aldı. Brezilya'da oynadığı dönemde de aynı şeyleri duymuştuk. Hemen başarılı olamadı ve biraz zaman aldı..

SOUTHWELL: Defansif yönleri var ama bu daha defansif bir orta saha oyuncusuyla dengelenebilir. Geçen yıl Kenny McLean ile oynadı ve bu ona yardımcı oldu.

TORREIRA İLE DOĞRU İKİLİ OLUR MU?

--Galatasaray'da Lucas Torreira ile birlikte oynayacak. Torreira onun için doğru profil mi?

GOREHAM: Sara aslında sürekli top kapan bir oyuncu değil ancak Norwich'in doğal bir defansif orta saha oyuncusundan yoksun olması nedeniyle ondan bunu yapması istendi. Topla buluşma ve ileri çıkma özgürlüğüne sahip olduğunda çok daha iyi.

SOUTHWELL: Kesinlikle. Bu onu güzelce dengeleyecektir.

'KİMSE GALATASARAY'IN SEVİYESİNE ÇIKAMADI'

--Sara için Norwich City'e başka teklifler geldi mi?

GOREHAM: Bildiğim kadarıyla başka teklif yok. Bazı sorular ve ilgi var ama başka resmi teklif yok. Norwich City'nin bu yaz satması bekleniyordu. Euro 2024 ve Copa America nedeniyle piyasanın yavaşladığına dair bir his var.

SOUTHWELL: Hayır. Çok fazla ilgi var ama kimse Galatasaray'ın verdiği fiyata çıkmak istemiyor.

'SIK SIK BUNDAN BAHSEDERDİ'

-Türkiye'deki baskıyla başa çıkabilir mi?

GOREHAM: Ben de öyle düşünüyorum. Sık sık Brezilya'da kalabalıkların önünde oynamanın nasıl bir şey olduğundan ve büyük olaylardan nasıl zevk aldığından bahsederdi. Norwich aynı zamanda tek kulüplü bir şehir, bu yüzden kulüp Premier Lig'de olmasa da yerel bölgede çok büyük bir öneme sahip. Dolayısıyla herhangi bir sıkıntı söz konusu olmayacaktır.

SOUTHWELL: SOUTHWELL: Evet, sanırım öyle. Çok zeki ve sakin. Uyum sağlaması için zaman verildiği sürece (Norwich'te birkaç ay sürdü) iyi iş çıkaracaktır.

Güncellenme Tarihi : 3.8.2024 17:28

İLGİLİ HABERLER