Spor
  • 27.8.2021 11:44

Galatasaray'ın yeni yıldızı Barış Alper Yılmaz

Aslan’ın 1. Lig ekibi Keçiören’den transfer ettiği Barış Alper Yılmaz, Randers karşısındaki muhteşem geri dönüşün ateşleyicisi oldu. Genç yıldız adayı, ikinci yarının başında girdiği oyuna büyük bir dinamizm katarken galibiyet golünde de pay sahibiydi.

Galatasaray daha maçın başında geriye düştüğü Randers maçını ikinci yarıdaki muhteşem futboluyla çevirdi, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmayı başardı. Dirençli rakibini 2-1’le dize getiren Aslan’ın bu unutulmaz zaferinde ise sürpriz bir ismin damgası vardı.

Maçın ikinci yarısına Kerem Aktürkoğlu’nun yerine başlayan Barış Alper Yılmaz adeta gecenin kahramanı oldu. Girer girmez kanatlara çok büyük dinamizm getiren genç oyuncu takımını ateşledi. Aldığı her topu pozisyona dönüştüren Barış Alper Yılmaz, Randers savunmasının dengesini bozarken Van Aanholt’un golü Galatasaray için kırılma anı oldu. Etkili futbolunu sürdüren Cim Bom, Diagne’yle iki net fırsatı kaçırırken yine Barış Alper sahneye çıktı, sağ kanattan çevirdiği ters topu Randers savunması uzaklaştırmaya çalışırken gelen vuruş Galatasaray’ı galibiyete taşıdı.

BARIŞ ALPER YILMAZ'A BÜYÜK ÖVGÜ: 'MÜTHİŞ! RANDERS'I ÇÖKERTTİ' 

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ikinci maçında sahasında Danimarka temsilcisi Randers'ı geriden gelip 2-1 mağlup ederek gruplara kaldı. Karşılaşmaya oyuna sonradan dahil olan Barış Alper Yılmaz damga vurdu. Spor yazarları genç yıldıza övgü dolu sözler kullandı.

SAYISIZ GOL POZİSYONU GOL OLMADI VE... 

Galatasaray, Randers karşısında karşılaşmaya çok iyi başlasa da kalesinde golü görerek ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. Sarı Kırmızılılar ilk yarıda sayısız gol pozisyonundan yararlanamadı.

BARIŞ ALPER DAMGA VURDU 

Sarı Kırmızılılar ikinci yarıda Fatih Terim'in oyuncu değişiklikleriyle kendine geldi ve ikinci 45 dakika fırtına gibi başladı. Sarı Kırmızılılar önce Patrick van Aanholt, ardından Randers'ın kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçti ve maçı bu skorla kazanarak gruplara kaldı. Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz geceye damga vurdu. İşte spor yazarlarının görüşleri...

OSMAN ŞENHER: HOŞ GELDİN BARIŞ ALPER 

"Galatasaray’ın dün gece Randers karşısında ilk yarı oynadığı futbolu baştan sona eleştirebiliriz. Üstüne basa basa söylüyorum Fatih Terim’in oynatmak istediği futbol kesinlikle bu değil."

'GERÇEK PERFORMANSLARINI ORTAYA KOYAMADILAR' 

"Defans hata yaptı. Orta sahada Taylan ile Berkan gerçek performanslarını sahaya koyamadılar. Kerem çok tutuktu. İlk yarı Van Aaanholt oyuna hiç girmedi ve sonuçta savunmanın da hatasından ilk yarı 1-0 mağlup bitirildi. İkinci yarıysa çok farklı, saygı duyulacak oyun oynayan bir Galatasaray vardı sahada. İlk yarıdaki o futbolunu eleştirdiğimiz oyuncular, devre arası ne olduysa fizik güçleri, performansları ve hırsları tavan yapmış, yenilgiye isyan eder bir şekilde mücadele ettiler."

'MÜTHİŞ HIRSLI BİR FUTBOLCU' 

"Gününde olmayan Kerem’i dışarı alarak onun yerine Barış Alper Yılmaz’ı sokan Terim, sarı-kırmızılıların temposunu, hücum gücünü tamamen ateşledi. Barış Alper müthiş hırslı bir futbolcu."

'RANDERS'IN SOL TARAFINI ÇÖKERTTİ' 

"Randers’ın sol tarafını resmen çökertti ve takımının galibiyet golünün atılmasını sağladı. İlk yarı çok eleştirdiğimiz Van Aanholt boş koşular yapmaya başladı. Ve sonuçta topla buluşup harika bir vuruşla beraberlik golünü atan isim oldu. Boey performansıyla yine yıldızlaştı. Alpaslan, Berkan, Taylan ikinci yarı gerçek güçlerini sahaya koydular. Feghouli çok gayretliydi, güzel şeyler de yaptı."

'GECENİN EN ŞANSSIZI DIAGNE' 

"Gecenin en şanssız futbolcusu Diagne’ydi. İki topu direkten döndü. Son vuruşlarda daha sakin olabilirdi. Kaleciyle karşı karşıya bir pozisyonda da topu kalecinin kucağına attı. Randers defansını resmen dövdü. Yürüyerek stoperleri geçti, çok çalıştı, gayretliydi; maalesef tek şanssızlığı golü bulamamasıydı. Ama maçın başarılı isimlerinden biri oldu."

'SKOR SİZİ ALDATMASIN' 

"Maçın skoru sakın sizi aldatmasın, sonuç çok daha farklı olmalıydı. Bu kadar çok gol pozisyonuna giren bir takımın daha fazla gol atamaması gerçekten üzücü. Biraz da top istemeli."

'BARIŞ ALPER YILMAZ GİBİ HARİKA GENÇ KAZANILDI' 

"Van Aanholt’un direkten dönen topuyla beraber bir maçta üç top direkten dönüyorsa ne söyleyebiliriz ki! Dün gecenin en büyük kazancı Galatasaray’ın Danimarka ekibini yenerek UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmasıydı. Barış Alper gibi harika bir genç kazanıldı.

'ARTIK GERÇEK GÜCÜNÜ SAHAYA KOYABİLECEK' 

"Bu hafta takıma Morutan, Nelsson ve Cicaldau da katılıyor. Bugüne kadar performansını eleştirdiğimiz sarı-kırmızılılar artık gerçek gücünü sahaya koyabilecek. Randers karşısında ikinci yarıda oynadığı futbolla bunun mesajını verdi."

SERKAN KORKMAZ (FOTOMAÇ): HASRET 

"Galatasaray, zayıf rakibi karşısında maça çok kötü başladı. Sarı kırmızılar maçın 12. dakikasında neredeyse iki farklı geri düşüyordu. Bariz savunma hatasıyla yenen tuhaf bir golle, ilk yarı boyunca geride oynayan temsilcimiz izleyenlere umut da vermiyordu. Ta ki; ikinci yarının hemen başında Barış Alper, sürpriz bir şekilde Kerem'in yerine oyuna girene kadar. Bir anda bambaşka bir hüviyete bürünen Galatasaray yeni sol bekiyle beraberliği yakalamasının ardından kurduğu baskı ve şansının da yardımıyla öne geçiyordu. Boey yine gayretliydi."

'EN BEĞENDİĞİM İSİM TAYLAN'DI' 

"Berkan "her şeyden biraz" yapmaya devam etti. Diagne yine gole yakındı ama şanssızdı. Feghouli kolaylıkla vazgeçilemeyecek kadar usta işi parlamalarla katkı vermeyi sürdürdü. En çok beğendiğim isimse Hatay maçında olduğu gibi; Taylan'dı. Sarı kırmızılarda alınan isimlerin hepsi, gelecek vadeden, düşük maaşlı ve çok genç."

'BARIŞ ALPER'İN DÜN VERDİĞİ KATKI...' 

"Ödenen bonservis bedelleriyse şu an için makul görünüyor. Barış Alper'in dün akşam verdiği katkı, Morutan ve Cikaldau'dan da gelirse, özlenen, derli toplu bir takım izlemek taraftar için hayal değil. Yalnız golcü konusu önemli. Keza; Mohamed, herhalde yaşlı ve çok maaş alan bir oyuncu olsa gerek ki gözden çıkartılmış gibi duruyor."

 

Van Aanholt’tan muhteşem gol

Golün ardından Feghouli, tribünlere genç oyuncuyu işaret ederek alkışların ona yönelmesini istedi. Van Aanholt’un enfes golüyle perdeyi açtığı gecede Fatih Terim’in öğrencileri hem ülke puanına önemli bir katkı yaptı hem de UEFA Avrupa Ligi’nde yola ‘Devam’ dedi

Güncellenme Tarihi : 27.8.2021 11:54

İLGİLİ HABERLER