Ekonomi
  • 3.10.2004 00:05

GAZPROM 350 BİN İŞÇİSİNİ TATİL İÇİN TÜRKİYE'YE GÖNDERİYOR

Rusya'nın en büyük petrol ve enerji şirketlerinden Gazprom'da çalışan 350 bin işçinin, 2005 yılından itibaren rehabilitasyon ve tatil için Türkiye'ye geleceği bildirildi.

 
Biz Travel Genel Müdürü Sinan Yalçın ve Gazprom Sogaz Sağlık ve Sigorta Sistemleri Genel Müdürü Dr. İnna Kostenkova, Hillside Su Otel'de basın toplantısı düzenlediler.


Türkiye'deki tesisleri incelemek üzere Rusya Federasyonu'ndan 17 Gazprom yöneticisinin Türkiye'ye geldiğini belirten Yalçın, Rus yöneticilerin Türkiye'de güneş, çamur banyosu, termal tesisler gibi Rus işçilerin yararlanacağı bölgelerde incelemeler yaptığını söyledi.

 
Bu incelemeler sonucu şirket ile bir protokol imzaladıklarını kaydeden Yalçın, protokole göre, gelecek yıldan itibaren Gazprom çalışanlarının, en az ikişer hafta olmak üzere şirketleri tarafından Türkiye'ye tatile gönderileceğini bildirdi. Yalçın, ''Antalya'ya gelecek işçiler, ekonomik olarak dolgun olan insanlar. Onlar burada güneş, yemek ve eğlence arıyorlar. Türkiye'de bunu bulacaklar'' dedi.

 
Gazprom çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun Rusya Federasyonu'nun kutuplar bölgesinde çalışan işçiler olduğunu belirten Gazprom Sogaz Sağlık ve Sigorta Sistemleri Genel Müdürü Dr. İnna Kostenkova da bu işçilerin daha önce Yunanistan, Çek Cumhuriyeti ve Slovenya'ya gönderildiğini söyledi.


Türkiye'yi tanıdıktan sonra kendileri için vazgeçilmez bir seçeneğin önlerine çıktığını vurgulayan Kostenkova, şöyle konuştu:


''Çok ağır şartlarda çalışan işçilerimiz, günlerdir, belki aylardır güneş yüzü görmüyor. Bu nedenle onların, hem tatil yapmaları, hem de rehabilite edilmeleri ihtiyacı doğuyor. Biz de bu şartları yerine getiren ülke ve tesislerde incelemeler yaptık. Türkiye bizim için gerçekten geç keşfedilmiş bir yer oldu.''


İşçilerde özellikle solunum problemleri yaşandığını belirten Kostenkova, ''Türkiye'de işçilerin bu sağlık sorununun termal tesislerde tedavi görerek ve dinlenerek çözüleceğini düşündük'' dedi.


Şu ana kadar 100 Gazprom çalışanının Türkiye'deki rehabilitasyon çalışmasından faydalandığını bildiren Kostenkova, 2005 yılından sonra 350 bin işçinin, yapılacak programlar çerçevesinde gruplar halinde Türkiye'ye geleceğini belirtti.


Biz Travel Rusya Sorumlusu Sergev Novaselov da Türkiye'ye gelecek Rusların belli standartlardaki insanlar olduğunu söyledi. İki ve üç yıldızlı bir oteli tercih etmeyeceklerini kaydeden Novaselov, ''Kalite bizim için çok önemli. Bu proje bir iki yıllık çalışma değil. Uzun bir süreyi kapsayan ve süreklilik sağlayan bir organizasyon'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:01

İLGİLİ HABERLER