Gündem
  • 2.3.2024 13:31

Gazze savaşına katılan 30 bin İsrail askeri akıl sağlığı hattını aradı

30.000 İsrail askeri psikolojik danışma hattını aradı. İşgal, savaşın başlangıcından bu yana 200 askerin işten çıkarıldığını duyurdu

İsrail işgal ordusu, 28 Şubat 2024 Çarşamba günü, Gazze Şeridi'nde savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana yaklaşık 30.000 askerin akıl sağlığı yardım hattını aradığını açıkladı.

İşgal ordusundan yapılan açıklamada, psikolojik tedavi hizmeti almak zorunda kalan askerlerin yaklaşık küçük bir kısmının yeniden savaşa döndüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca "Akıl sağlığı bozulan 200'e yakın askerin savaş nedeniyle yaşadıkları psikolojik sorunlar nedeniyle ordudan terhis edildiği" belirtildi. 

İşgal ordusu açıklamasında şunları ekledi: "Teknoloji ve Lojistik Bölümündeki sağlık personeli, kalıcı bir aile merkezi, muharebe müdahale birimi ve askerler için travma sonrası stres tedavi kliniği içeren yeni bir akıl sağlığı hizmetleri merkezi açıyor. ”Konumunu belirtmeden.

Bu bağlamda ordu, aynı kaynağa göre "Ordu Sağlık Birlikleri'nin askerlere ilk müdahaleyi sağlamak için haftanın yedi günü, günde 24 saat bir telefon merkezi işlettiğini" belirtti.

Şubat ayı başlarında, İsrail ordusunun akıl hastalıkları klinik departmanı başkanı Yehal Lifshitz, İbrani Yayın Kurumu'na (resmi) şunları söyledi: “Savaşın başlangıcından bu yana yaklaşık 3.000 düzenli ve yedek asker akıl sağlığı memurları tarafından muayene edildi. 

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki savaşın başlangıcından bu yana 360.000 yedek askerin askere alındığını duyurdu.

Ordu, savaşlardan kaynaklanan fiziksel yaralanmaların ve bazı bulaşıcı hastalıkların yayılmasının yanı sıra, bazı üyelerinin psikolojik ve nörolojik sorunlar da dahil olmak üzere çeşitli sağlık krizlerine maruz kaldığını defalarca duyurdu.

 

Güncellenme Tarihi : 3.3.2024 11:44

İLGİLİ HABERLER