Gündem
  • 10.8.2024 19:14

Gazze'de 12 İsrail askeri vuruldu

El Kassam, Refah'ta bir İsrail kuvvetinin hedef alındığını duyurdu ve bir kişinin öldürülmesini veya yaralanmasını bekliyor... ve işgal, Gazze'de 12 askerin yaralandığını kabul ediyor.


İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, 9 Ağustos 2024 Cuma günü Tel el Sultan mahallesinde İsrail güçlerinin barikat kurduğu bir binayı hedef aldığını duyurdu. Refah'ın batısında üyelerini öldürüyor ve yaralıyor.

Tugaylar, Telegram uygulaması üzerinden yaptıkları paylaşımda şunları söyledi: "El Kassam Mücahidleri, 9 askerden oluşan Siyonist bir kuvvetin iki TBG top mermisi ile barikat kurduğu bir binayı hedef almayı başardı ve bu kuvvet mensuplarını öldürdü ve yaraladı. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin batısındaki Tel Al-Sultan mahallesi ve tahliye helikopterinin inişi izlendi.

Perşembe günü El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin batısındaki Tel El Sultan mahallesine giren İsrail ordusu araçlarını hedef alan ayrıntılı bir pusu kapsamında İsrail askeri araçlarının ve araçlarının imha edildiği sahneleri yayınladı.


Konuyla ilgili olarak İsrail işgal ordusu, Gazze'deki çatışmalarda son 24 saatte 12 askerin yaralandığını kabul ederek, savaşın başından bu yana ölü sayısının 689 subay ve askere yükseldiğini, 639 askerin de ağır yaralandığına dikkat çekti.

Ordu, 29'u ağır yaralı olmak üzere 213 subay ve askerin hastanelerde tedavi altına alındığını da sözlerine ekledi.

İsrail, Amerika'nın desteğiyle 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yıkıcı bir savaş yürütüyor; kitlesel yıkım ve ölümcül kıtlığın ortasında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 131.000'den fazla Filistinli ölü ve yaralı, 10.000'den fazlası da kayıp durumda.

Tel Aviv, uluslararası toplumu küçümseyerek, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durumu iyileştirmek için önlemler alınması yönündeki emirlerini göz ardı ederek savaşı sürdürüyor. .

Güncellenme Tarihi : 10.8.2024 19:29

İLGİLİ HABERLER