Gündem
  • 4.2.2024 23:05

Gazze'de 121. gün raporu.. İsrail özel kuvveti pusuya düşürerek iki askeri öldürdü

İsrail güçleri Gazze'deki hastaneleri kuşatmaya ve Şeridi'nin çeşitli bölgelerini darp ederek çok sayıda Filistinliyi öldürüp yaralamaya devam ediyor.

İsrail ordusu, Pazar günü Şerit'te Filistin Direnişiyle yaşanan çatışmalarda en az bir askerin öldürüldüğünü doğruladı.

Bu arada ABD, Orta Doğu'da daha fazla hava saldırısı düzenledi ve bu kez Ensarallah grubuna bağlı Yemen silahlı kuvvetlerine ait bölgeleri hedef aldı.

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den itibaren devam eden soykırımında 27 bin 238 Filistinli öldürüldü, 66 bin 452 kişi de yaralandı. Filistinlilerin ve uluslararası tahminlere göre ölen ve yaralananların çoğunluğunun kadın ve çocuklar olduğu belirtiliyor.

Çok sayıda Filistinli Öldürüldü | İsrailli Memur Öldürüldü – 121. GÜN

Gazze'nin güney ucundaki Refah, yerinden edilmiş Filistinlilerin son sığınağı. (Fotoğraf: Mahmoud Ajjour, Filistin Tarihi)

EN SON GÜNCELLEMELER

4 Şubat Pazar, 21:00 (GMT+2)

İRAN FM: Savaşı sürdürmek çözüm değil.

ABD TEMSİLCİLERİNİN BAŞKANI: İran'ı sorumlu tutmak için mevcut tüm araçları kullanmalıyız.

4 Şubat Pazar, 20:00 (GMT+2)

KANADA: Hamas liderlerine ve Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulayacağız.

4 Şubat Pazar, 19:00 (GMT+2)

ABU OBEIDA: Birkaç gün içinde 43 aracı imha ettik, 15 İsrail askerini öldürdük.

UNRWA: Gazze halkını desteklemeye devam etmek için elimizden geleni yapacağız.

İSRAİL FM: UNRWA, Hamas'ın terörist yapısının bir parçası.

4 Şubat Pazar, 18:00 (GMT+2)

GALLANT: Lübnan'daki özel yeteneklerin tamamını henüz devreye sokmadık.

El Kassam Tugayları: Gazze'de işgal araçlarını ve askerlerini hedef aldık.

JOHN KIRBY: ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, Fox News'a verdiği röportajda, milislerin gerçekleştirdiği saldırıların ve onları sorumlu tutmadaki başarısızlığın, ABD ordusunun operasyonlarından daha büyük bir Irak egemenliği ihlali teşkil ettiğini söyledi.

ANSARALLAH: Gazze'ye destek verme kararımız hiçbir saldırıdan etkilenmeyecek.

4 Şubat Pazar, 17:00 (GMT+2)

El Cezire: İsrail'in Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deyr El Balah'taki evlere düzenlediği bombalı saldırıda bugün ölü sayısı 14'e yükseldi.

İSRAİL ORDUSU: Gazze Şeridi'nde son 24 saatte çıkan çatışmalarda 5 asker yaralandı.

4 Şubat Pazar, 16:00 (GMT+2)

El Cezire: Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin merkezi ve batısında şiddetli çatışmalar ve İsrail bombardımanı duyuldu.

JAKE SULLIVAN (NBC'ye):

Başkan Biden, güçlerimiz hedef alındığında karşılık vereceğimizi başından beri çok net ifade etti.

Cuma günü başlattığımız grevler meselenin sonu değil. Başka grevler başlatacağız ve ek önlemler alacağız.

HİZBOLLA: Güney Lübnan'daki Al-Marj bölgesini uygun silahlarla hedefledik ve doğrudan isabet elde ettik.

IRAK FM: Ülkemiz güç gösterme yeri değil.

El Cezire: Güney Lübnan'dan, Lübnan-İsrail sınırındaki Celile parmağındaki İsrail mevzisini hedef alan füzeler fırlatıldı.

EL KUDÜS TUGAYLARI: Savaşçılarımız, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bir İsrail kuvvetini sıkı bir pusuya düşürerek iki askeri öldürdü, diğerlerini de yaraladı.

FİLİSTİN KIZILAYI: Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta 14'üncü gün üst üste kuşatma altında tutulan El-Amal Hastanesi'nde insani felaket uyarısı veren göstergeler var.

FİLİSTİN MEDYASI: İsrail hava saldırıları Gazze şehrinin güneyini ve büyük patlamaların duyulduğu Cuhr el-Dik'in güneyindeki bölgeleri hedef aldı.

 

FİLİSTİN MEDYASI: İsrail hava saldırıları Gazze şehrinin güneyini ve büyük patlamaların duyulduğu Cuhr el-Dik'in güneyindeki bölgeleri hedef aldı.

 

4 Şubat Pazar, 15:00 (GMT+2)

HAARETZ: Avrupa Birliği Batı Şeria'daki yerleşimcilere karşı adım atmayı düşünüyor.

FİLİSTİN MEDYALARI: İsrail'in Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir al-Balah'ın çeşitli bölgelerine düzenlediği bir dizi hava saldırısında 8 Filistinli öldü, çok sayıda da yaralandı.

NETANYAHU: ABD ile ilişkimizi yönetmek için yardıma ihtiyacım yok.

El Cezire; İsrail hava saldırısı, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir al-Balah şehrinin batısındaki bir evi hedef aldı.

4 Şubat Pazar, 14:00 (GMT+2)

FRANSIZ FM: Gazze Şeridi'nde yaşayanların yerinden edilmesine karşı çıkıyoruz.

MISIR FM: Sameh Shukri, bölgenin daha geniş bir çatışmaya sürüklendiği konusunda uyarıyor.

LÜBNAN MEDYASI: İsrail savaş uçakları Lübnan'ın güneyindeki Mays el Cebel kasabasına baskın düzenledi.

4 Şubat Pazar, 13:00 (GMT+2)

KANAL 12: İsrail'in kuzeyindeki Yaron kasabasındaki bir otoparkın, Lübnan'ın güneyinden atılan bir tanksavar füzesiyle vurulması sonucu hasar oluştu.

NORVEÇ Dışişleri Bakanı: Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth, ülkesinin Filistin halkını terk edemeyeceğini belirterek, bunun UNRWA'ya sağlanan fonları askıya almak için yanlış zaman olduğunu vurguladı.

AL-AQSA TV: İsrail işgal güçleri Al-Amal mahallesi, Han Yunus kampı ve şehir merkezine ağır top bombardımanı başlattı.

HAMAS; Yemen'e yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığını şiddetle kınıyoruz.

4 Şubat Pazar, 12:00 (GMT+2)

El Cezire: İsrail işgal uçaklarının şehrin doğusundaki çeşitli yerlere şiddetli baskınlar düzenlemesiyle aynı zamana denk gelen şiddetli patlama sesleri Gazze'de de duyuldu.

El Cezire: Celile'nin Güney Lübnan sınırına yakın birçok kasabasında sirenler çaldı.

İSRAİL ORDUSU: Gazze bölgesindeki yerleşimcilerle arasında derin bir güven bunalımı var.

GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞI: İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den itibaren devam eden soykırımında 27 bin 365 Filistinli öldürüldü, 66 bin 630 Filistinli yaralandı.

FİLİSTİN MEDYALARI: Gazze Şeridi'nin batısındaki El Şifa Tıp Kompleksi yakınlarında Filistinli bir adam İsrail işgal keskin nişancıları tarafından öldürüldü.

4 Şubat Pazar, 10:30 (GMT+2)

YAIR LAPID: “Ben Gvir dış politikadan hiçbir şey anlamadığını kanıtladı ve Netanyahu'nun hükümetindeki aşırılar üzerinde hiçbir kontrolü yok”.

BENNY GANTZ: Başbakan Benjamin Netanyahu, Ben Gvir'e İsrail'in dış ilişkilerine zarar vermeyi bırakması talimatını vermeli.

İRAN FM: İran Dışişleri Bakanlığı, Amerika ve İngiltere'nin Yemen'deki şehirlere yönelik saldırılarını kınadı ve bunların "Yemen'in egemenliği ve toprak bütünlüğünün ihlali" olduğunu söyledi.

FİLİSTİN MEDYALARI: İsrail işgal güçleri Han Yunus kentinin güneyine baskınlar düzenlerken, Filistin direnişi de kent merkezinde işgal güçleriyle çatışmalar yaşıyor.

BEN-GVIR (Wall Street Journal'a): İsrail Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, "Gazzelilerin gönüllü olarak göç etmesinin teşvik edilmesi ve onlara bunu yapmaları için mali teşvik verilmesi" çağrısında bulundu.

4 Şubat Pazar, 09:30 (GMT+2)

FİLİSTİN MEDYASI: İsrail'in Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir el-Balah'taki bir evi hedef aldığı saldırıda iki Filistinli öldü, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi de yaralandı.

4 Şubat Pazar, 08:00 (GMT+2)

El Cezire: İsrail işgal güçleri El Şifa Hastanesi'ni kuşatmaya devam ediyor. Filistinliler şu anda su ve yiyecek olmadan tıbbi kompleksin içinde mahsur kaldı.

İSRAİL RADYOSU: İsrail Başbakanlığı, Hamas'tan bir yanıt gelmeden mini bakanlık ekibiyle tutuklu anlaşmasını tartışmak üzere bir toplantı düzenlemek istemiyor.

4 Şubat Pazar, 07:00 (GMT+2)

KANAL 12: Ordudaki birçok üst düzey subay, Genelkurmay Başkanı'na, UNRWA'yı karalamaya yönelik kampanyanın "en azından şimdilik" durdurulması yönünde bir tavsiyede bulundu. Notta memurların "bir alternatif bulmadan UNRWA'yı itibarsızlaştırma sürecinin Gazze'de olumsuz sonuçlara yol açacağından korktuğu" belirtildi.

İSRAİL ORDUSU; İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde yaşanan çatışmalarda bir yedek binbaşının öldürüldüğünü duyurdu.

4 Şubat Pazar, 06:00 (GMT+2)

FİLİSTİN MEDYALARI: Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir Al-Balah şehrinin El-Hakar bölgesinde Ebu Safar ailesinin evine düzenlenen bombalı saldırıda 2 Filistinli öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

4 Şubat Pazar, 05:00 (GMT+2)

ANSARALLAH SÖZCÜ YAHYA SAREE: “Amerikan-İngiliz saldırı uçağı son saatlerde 47 baskın düzenledi.”

4 Şubat Pazar, 04:00 (GMT+2)

FİLİSTİN MEDYASI: İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a ve Şeridi'nin merkezindeki Deir el-Balah'a hava saldırısı düzenledi.

4 Şubat Pazar, 03:00 (GMT+2)

ABD ORDUSU: ABD ordusu, Yemen'de Ensar Allah Husi grubuna ait 6 gemisavar füzeyi imha eden bir saldırı düzenlediğini duyurdu.

4 Şubat Pazar, 02:00 (GMT+2)

YEMENİ MEDYA: ABD baskınları Taiz Valiliği'ndeki iletişim ağlarını hedef aldı.

4 Şubat Pazar 01:00 (GMT+2)

POLITICO (ABD'li yetkililerden alıntı): Husilere karşı bugün şafak vakti başlatılan saldırı, Ürdün'deki Amerikan Al-Tanf üssünde meydana gelen saldırıya Amerika'nın verdiği tepkiden ayrı.

ABD SAVUNMA BAKANI: Saldırılar Ensarallah'ın yeteneklerini daha da bozmayı amaçlıyor.

4 Şubat Pazar, 12:30 (GMT+2)

AMBREY: Bab Al-Mandab'da bir deniz güvenliği olayının raporu.

AMERİKAN-İNGİLTERE AÇIKLAMASI: Yemen'de 13 noktada 36 hedefe baskın düzenledik.

(Filistin Tarihi)

 


 

Güncellenme Tarihi : 4.2.2024 23:26

İLGİLİ HABERLER