Gündem
  • 20.11.2023 11:46

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nden 31 bebek kurtarıldı

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nden 31 bebeğin güvenli bir şekilde kurtarılmasıyla çatışmaların ortasında umut ışıkları

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından düzenlenen cesur bir operasyonla, kritik durumdaki 31 bebek Gazze'deki Şifa Hastanesi'nden başarıyla tahliye edildi.

Güvencesiz güvenlik koşulları altında yürütülen ve DSÖ tarafından Birleşmiş Milletler ve Filistin Kızılayı ile işbirliği içinde yürütülen misyon, devam eden çatışmaların ortasında ortaya çıktı.

Dikkat çekici gelişmeyi sosyal medyada paylaşan DSÖ Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, durumun ciddiyetine dikkat çekerek, "Bugün Şifa Hastanesi'nde son derece zorlu güvenlik koşullarından geçen ikinci bir görevin icrası gerçekleşti. Toplam 31 bebek kritik durumda 6 sağlık çalışanı ve 10 personel aile üyesinin eşlik ettiği durum, güvenli bir şekilde nakledildi.

Transferde Filistin Kızılayı'ndan gelen 6 ambulans kullanıldı ve bebekler Al-Helal Al-Emairati Doğum Hastanesi'ne sığındı ve artık yenidoğan yoğun bakım ünitesinde acil bakıma tabi tutuluyorlar."

Ghebreyesus, Filistin Kızılayı, BM ve diğer ortaklarla yapılan işbirliği çabaları için minnettarlığını ifade ederek, kalan hastaların ve sağlık personelinin Şifa Hastanesi dışına acilen taşınması için çatışan taraflardan güvenli geçiş garantilerine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Gazze'de en zorlu koşullar altında direnen sağlık çalışanlarının hayranlık uyandıran cesareti ve özverisi, gözlemcileri derinden etkilemeye devam ediyor.

İsrail Askeri Helikopteri 4.000 İsrailliye ateş açarak yaralanmalara ve ölümlere yol açtı

Güncellenme Tarihi : 20.11.2023 11:47

İLGİLİ HABERLER