Gündem
  • 20.11.2023 11:48

İsrail Hizbullah'tan çekiniyor.. Hizbullah 1000'den fazla roket ateşledi İsrail karakolunu böyle vurdu

Hizbullah 1000'den fazla roket ateşledi, İsrail İran'ın vekillerini uyardı

Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Bu eğilimleri takip ediyoruz ve doğru zamanı, yeri ve harekete geçme yoğunluğunu bileceğiz" dedi.

Savunma Bakanı Yoav Gallant Pazar günü yaptığı açıklamada, savunma teşkilatının "İran'ın Irak, Suriye ve Yemen'deki vekillerini kullanarak İsrail'e karşı milis saldırıları düzenlemeye yönelik baskı yapma eğiliminin arttığını" kaydettiğini söyledi .

Her ne kadar Yemen ve İslam Cumhuriyeti'nin Suriye vekilleri, Demir Kılıç Harekatı'nın başlamasından bu yana Yahudi devletine birkaç kez saldırmış olsa da, bugüne kadar Irak radarın altına girdi ve vekâlet saldırılarının çoğu ABD'ye yönelik oldu .

Gallant İran'ı uyardı: Trendleri takip ediyoruz

Gallant, "Bu trendleri takip ediyoruz ve doğru zamanı, yeri ve harekete geçme yoğunluğunu bileceğiz" dedi.

Gallant'ın Tahran'ı suçladığı İsrail'e karşı çok cepheli savaşı tartışmanın yanı sıra , Hizbullah'ın bugüne kadar 7 Ekim'den bu yana İsrail'e 1000'den fazla kez ateş açtığını, bunların arasında günlük roketler, havan topları ve tanksavar füzelerinin de bulunduğunu kaydetti.

İsrail hava saldırısının ardından İsrail ile Lübnan arasındaki sınırın Lübnan tarafında duman yükseliyor, İsrail'in kuzeyinden görüldüğü gibi, 18 Kasım 2023 

Savunma bakanı, Hizbullah'ın eylemlerinden dolayı İsrail tarafından çok daha kötü cezalara çarptırıldığını, ancak Kudüs'ün saldırılarının tam boyutu konusunda dikkat çekmediğini söyledi.

Hizbullah, yaklaşık 80 terör üyesini kaybetmeye yaklaştığını duyurdu.

Hizbullah'ın Al-Manara yerleşimindeki işgal askerlerinin mevzilerini hedef aldığı görüntüler

Güncellenme Tarihi : 20.11.2023 11:57

İLGİLİ HABERLER