Gündem
  • 27.1.2024 00:32

Gazze'den dönen İsrail askerleri kendilerini mağlup hissediyor

İsrail’in Gazze işgali; gelen  iç çatışma raporları ve askerler arasındaki genel yenilgi hissi nedeniyle kendi içinde büyük ölçüde yıkım halinde.

İsrailli KAN  (kamu yayıncısının)  bildirdiğine göre, İsrail siyasi aygıtı içindeki bölünme büyümeye devam ederken, Pazar günü yapılan hararetli İsrail kabine toplantısında sinirler alevlendi ve güvenlik brifingi sırasında bakanlar birbirlerine bağırmaya başladı  .

KAN  siyasi işler muhabiri Mikhail Shemsh, bunun İsrail işgal güçlerinin Genelkurmay Stratejisi ve Üçüncü Çember Müdürlüğü başkanı Tümgeneral Eliezer Toledano tarafından başlatılan yoğun bir oturum olduğunu söyledi.

Tolidano'nun neredeyse haftada bir kez bakanlara verdiği güvenlik brifinginde, bugün bakanlara savaşın farklı bir aşamaya girdiğini, belki de halkın çeşitli kesimleri tarafından farklı algılandığını açıkladı. Ancak gerçek tamamen farklıdır.

Turizm Bakanı Haim Katz, Tolidano'ya, yaklaşmakta olan bir savaş varmış gibi hissetmediğini söyleyerek yanıt verdi.

İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli ise şu sözlerle yanıt verdi: "Bu da Tolidano'nun işi mi? Duyguları dikkate almak mı?"

İsrail "Ulusal Misyonlar" Bakanı Orit Strock, elinde çok sayıda yazılı soruyla Tolidano'ya, Gazze'den dönen savaşçıların memnuniyetsizliklerini ve zafer eksikliğini ifade ettiklerini belirterek, hükümetten daha fazla açıklama yapılması gerektiğini kaydetti.

Netanyahu odaya girdiğinde Çikli, Strock'a yaklaşarak şunları söyledi: "Bu siyasi düzeyde; suçlunuz geldi. Ona sorun."

Büyüyen iç çatışmalar

İsrailli yayıncı, gerçekte bakanların askeri aygıtlardan duyulanlarla sahada olup bitenler arasında farklılıklar olduğunu ortaya çıkardığını söyledi.

Bu oturumda Kadının Statüsünü İyileştirme Bakanı May Golan ile Çikli arasında bağırışlara varan saygısızlık dikkat çekiciydi .

Financial Times'ın haberine göre, eski İsrail şefi Gadi Eisenkot'un aylar içinde  seçim çağrısı yapmasının ardından "İsrail'in" savaş liderliğinde büyük bir bölünmenin yeni bir göstergesi ortaya çıktı  .

Güncellenme Tarihi : 28.1.2024 11:55

İLGİLİ HABERLER