Gündem
  • 27.1.2024 00:03

Husiler İngiliz petrol tankerini vurdu

Husiler Aden Körfezi'nde İngiliz Petrol Tankerini vurdu. Füzeyle vurulan tankerde yangın çıktı..

Husi grubu, Kızıldeniz'de karasularında mesleklerini icra eden 8 Yemenli balıkçının uluslararası güçler tarafından "kasıtlı ateşle" öldürüldüğünü duyurdu . Bu, Husi hükümetinin (uluslararası tanınmayan) Balıkçılık Bakanlığı tarafından grubun Saba haber ajansı tarafından yayınlanan bir bildiriyle geldi.

Husi güçleri de bunun intikamını Aden Körfezi'ndeki bir İngiliz petrol gemisini çok sayıda uygun deniz füzesiyle hedef aldıklarını ve bunun da geminin yanmasına yol açtığını duyurdu.

Aynı zamanda İngiliz Deniz Ticareti Operasyonları Otoritesi, Cuma günü, Yemen'in Aden kentinin 60 deniz mili güneydoğusunda bir kazanın meydana geldiğini belirten bir rapor aldığını söyledi. Yetkililerin konuyu araştırdığını da sözlerine ekledi.

İngiliz Otoritesi, "X" platformundaki hesabından yayınladığı açıklamada, Aden Körfezi'nde meydana gelen habere atıfta bulunarak, "Aden'in 60 deniz mili güneybatısında (Yemen'in güneybatısı) bir kaza raporu aldık" dedi. . Raporda, aynı açıklamaya göre iki füzenin limana çok uzak bir mesafede suda patladığı belirtildi.

İngiliz Otoritesi, olayın, Yemenli Husi grubunun Gazze'deki savaş bitene kadar İsrail'e bağlı gemileri hedef alma niyetini açıklamasının ardından Kızıldeniz'de gerilimin başlamasından bu yana türünün 20'nci örneği olarak değerlendirildiğini belirtti. Geminin ve mürettebatının iyi durumda olduğunu ve herhangi bir hasar bildirilmediğini belirtti. 

Açıklamada, "Gemi yolculuğunda bir sonraki limana doğru ilerlerken, koalisyon güçleri saldırıya karşılık veriyor." ifadeleri kullanıldı. Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları Otoritesi, "gemilere dikkatli geçiş yapmaları ve herhangi bir şüpheli faaliyeti bildirmeleri tavsiye edilir" yönündeki rehberliğini yineledi.

Güncellenme Tarihi : 27.1.2024 00:21

İLGİLİ HABERLER