Spor
  • 31.3.2011 02:18

GÖKHAN GÖNÜL'E 15 MİLYON EUROYU KİM VERİR?

gösteriliyor.F.Bahçe’nin vazgeçilmezlerinden olan ve özellikle bu sezonki performansıyla göz kamaştıran Gökhan Gönül, Milli Takım’da da başarılı çizgisini sürdürüyor. Avusturya karşısında alınan 2-0’lık galibiyette hem futbolu hem de attığı golle büyük pay sahibi olan tecrübeli oyuncu, son dönemde ülkemizin Arda Turan ile birlikte yetiştirdiği en büyük değeri olarak gösteriliyor.
Geçtiğimiz günlerde “sporx” adlı internet sitesine çarpıcı açıklamalar yapan ve Avrupa’ya transferine yeşil ışık yakarken, “Dünyanın en iyi sağ bekleri olarak gösterilen Dani Alves ve Maicon’dan ne eksiğim var?” diyen Gökhan Gönül’ün önündeki tek engel sözleşmesinde yer alan “15 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesi.

2014’e kadar sözleşmesi var

Menajerler ise sarı lacivertlilerle 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunan yıldız oyuncunun değerinin 15 milyon Euro olmadığını söyledi. Bu rakama bir Türk oyuncusunun ve özellikle de kanatta oynayan bir futbolcunun Avrupa’ya transfer olabilmesi için onu İngilizler gibi patlatmamız gerektiği fikrinde birleşen menajerler, Gökhan Gönül’ün yurtdışı hedefi için şunları söyledi...

Sağbekin fiyatı düşüktür

Sağbekler farklı, forvetler farklı fiyatlarla değerlendirilir. Pazarlama tekniğine bağlı biraz da bu iş. Bir Türk futbolcusu 15 milyon Euro eder mi, bunu bilemiyorum. Kendi oyuncularımızın değerini İngilizler gibi yükseltip, pazarlamalıyız.

İspanya’da rahat oynar

Gökhan için rakam söylemek yanlış olur. Bazen oyuncular ederlerinin çok altında ya da üzerinde rakamlara transfer olabiliyor. Gökhan, İspanya’da her kulüpte oynar. Oraya giderse vites yükseltip aşama kaydeder.

Rus kulüpleri alır

Gökhan için 15 milyon Euro abartılı bir rakam. Değerini ne düzeyde bir kulübe gideceği belirler. Ancak bir Rus kulübüne giderse, Gökhan’a 15 milyon Euro veren olur.

Değeri 5 milyon dolar

Gökhan’ın gerçek değeri 5-6 milyon dolardır. Serbest kalırsa her kulüp onu alır. Sağbek için kimse 10 milyon Euro’lar ödemez. Ancak bir forvete ve orta saha oyuncusuna o bedel ödenir. Biz üst düzey oyuncularımızı parlatmalıyız.

Gökhan Gönül’ün F.Bahçe karnesi

SEZON MAÇ GOL

-2007-08 24 -
- 2008-09 29 -
- 2009-10 30 2
- 2010-11 22 3

Gökhan zirveye böyle tırmandı

-Gençlerbirliği Oftaş’ta oynarken 2. ligde yılın futbolcusu seçildi.
- Fenerbahçe’ye 1 milyon dolara transfer oldu.
- Alt yapı takımlarında hiç milli olamadı.
- 24 kez A Milli formayı giydi, 1 gol attı.
- “Transfermarkt” sitesinde değeri 9 milyon Euro.

Alex’e göre en iyisi Maicon

FENERBAHÇE ve Milli Takım’ın yıldızı Gönül Gönül, kendisini Barcelonalı Alves ve Inter forması giyen Maicon ile kıyaslarken, kaptanı Alex onun gibi düşünmüyor.
Twitter’dan kendisine sorulan “Gökhan Gönül mü, Dani Alves mi, yoksa Maicon mu daha iyi?” sorusuna, “Maicon en iyisi” yanıtını veren sambacı tercihini takım arkadaşı değil, vatandaşından yana kullandı. HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 18:58

İLGİLİ HABERLER