Gündem
  • 11.7.2024 12:49

Gözaltına alınan Suudi kraliyet ailesi üyesi kalp krizi geçirdi

Aileye yakın kaynaklar Salı günü yaptığı açıklamada, 2018 yılındaki bir operasyonda gözaltına alınan bir Suudi kraliyet ailesinin yakınlarının Riyad'da ev hapsindeyken kalp krizi geçirdiğini söyledi.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın altı yıl önce iktidardaki aile içindeki muhaliflere ve rakiplerine yönelik başlattığı operasyondan bu yana Abdulaziz El Suud ve oğlu Selman, altı yıldır resmi bir suçlama olmaksızın tutuklu bulunuyor .

İsminin açıklanmasını istemeyen aileye yakın bir kaynak, Prens Abdulaziz'in cuma günü kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Aynı kaynak, üç gün sonra başkentteki evine döndüğünü ve oğluyla birlikte ev hapsinde tutulmaya devam edildiğini söyledi.

Kaynak, "Sağlık durumu konusunda çok endişeliyiz" dedi.

Kaynak, "Evin içinde tıbbi yardım almıyor" diyerek, prensin sağlık durumunun kötüleşmesini tutukluluğunun devam etmesine bağladı.

Aileye yakın bir başka kaynak ise kalp krizini doğrulayarak, Prens Abdulaziz'in "daha iyi dinlenmesi ve bakımı için" evine transfer edildiğini söyledi.

Prens Abdülaziz ve oğlunun davası, Avrupa milletvekilleri ve Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere uluslararası alanda onların serbest bırakılması için lobi faaliyetleri başlattı.

BM Keyfi Gözaltına Alma Çalışma Grubu , 2021 yılında Suudi makamlarını kraliyet ailesinin iki üyesini "keyfi" bir şekilde gözaltına almakla suçladı.

BM grubu, "İki adamın da kimlikleri ve kraliyet ailesine mensup olmaları nedeniyle hedef alındığı görülüyor" dedi.

Paris'teki Sorbonne Üniversitesi'nde eğitim gören Prens Selman, veliaht prense görünürde hiçbir tehdit oluşturmayan küçük bir kraliyet ailesi üyesiydi.

Gözlemciler, kraliyet sarayının, Prens Selman'ın 2016'daki ABD seçimleri öncesinde Demokrat Kongre Üyesi Adam Schiff'le yaptığı görüşmeden rahatsız olmuş olabileceğini söylüyor.

Schiff , Prens Muhammed'in sadık destekçisi olan ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştiriyor .

Güncellenme Tarihi : 11.7.2024 12:52

İLGİLİ HABERLER