Yaşam
  • 27.11.2005 01:10

GÖZALTINDAKİ KADINLARA YAPILAN İŞKENCE BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Başkent Kuala Lumpur'da, polislerin gözaltına aldıkları kadınlara işkence ettiğinin ortaya çıkması, ülkede büyük karışıklığa neden oldu.



Görüntüleri kimin çektiği bilinmezken, polis olayla ilgili olarak bir açıklama yapmadı. Malezya'da, polis tarafından gözaltına alınan bir kadını çırılçıplak çömelmiş vaziyette gösteren görüntülerin ortaya çıkması, hükümeti sarsıntıya uğrattı. İnternet sitelerinde de yayınlanan görüntülerde, çıplak bir kadın kulaklarını kapatmış ve çömelmiş halde otururken arkadan gösteriliyor.

KADIN POLİS ARKADA
Çıplak kadının önünde, mavi üniformalı kadın bir polisin durduğu görülüyor. Ardından çıplak kadın kameraya dönüyor ve iç çamaşırlarını giyiyor. Diğer bir görüntüde ise, polisler çıplak kadını hortumla dövüyor. Başbakan Yardımcısı Necib Razak, görüntülerin gözaltındakilerin haklarının ihlal edildiğini gösteren ilk belgeli kanıt olduğunu belirtti ve kapsamlı bir soruşturma yapılacağı taahhüdünde bulundu.

'ÜLKEMİZ İÇİN UTANÇ'
Ancak muhalefet, Razak hükümetinin bu olaya izin verdiğini iddia ediyor ve derhal istifa etmelerini istiyor. Muhalefet milletvekili Teresa Kok da, "Bunlar ülkemiz için büyük utanç verici. Hükümetin hali ortada, derhal erken seçim olmalı" ifadesini kullandı.


Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:34

İLGİLİ HABERLER