Dünya
  • 23.8.2024 11:00

Gözü dönmüş Yahudi yerleşimciler Beytüllahim kentine baskın düzenledi.

Cumartesi akşamı İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentine baskın düzenledi . Buna , Mescid-i Aksa Tufanı'ndan bu yana Filistin köylerine yönelik yerleşimci saldırılarının artması ve İsrail'in kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırganlığı da eşlik etti. yüzlerce Filistinlinin yerinden edilmesine yol açtı. İnsan hakları raporları ayrıca Batı Şeria'da tutuklu sayısında artış olduğunu ve işgal hapishanelerinde kötü muamelelerde artış olduğunu ortaya koydu.

Yerleşimciler, halka yönelik saldırının ardından işgal ordusunun koruması altında Nablus'un kuzeyindeki Burka köyü önünde yürüyor - Batı Şeria - Nablus - Burka - İletişim siteleri - 3

El Cezire muhabiri, İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria'nın El Halil kentindeki Ras El Joura'daki "Trafik Çemberi" alanına baskın düzenleyerek bölgeye tüm girişleri kapattığını bildirdi.

مئات المستوطنين يقتحمون الأقصى وقوات الاحتلال تعتدي على مرابطين بمحيطه |  أخبار | الجزيرة نت

Daha önce muhabir, işgal güçlerinin El Halil'in güneyindeki Yatta kentine baskın düzenlediğini, vatandaşlara saldırdığını ve çok sayıda araca el koyduğunu bildirmişti.

آلاف المستوطنين يقتحمون «الأقصى» و«جبل صبيح»

İlgili bir bağlamda, Batı Şeria'daki Ramallah şehrinin doğusundaki Ramoun köyünde düzinelerce yerleşimcinin Filistinli çiftçilere saldırması sonucu bir vatandaş yaralandı .

إصابات بالضفة واقتحام الأقصى والحرم الإبراهيمي لليوم الرابع | أخبار |  الجزيرة نت

Yerel kaynaklar, bir grup silahlı yerleşimcinin, işgal ordusunun koruması altında köyün girişlerine baskın yaptığını ve Deir Dibwan ile Ramon köyleri arasındaki arazilerinde bulunan Filistinli çiftçilere saldırdığını, koyun ve koyun çalmaya çalıştıklarını söyledi. Filistinliler tarafından yaklaşık 20 yıl önce inşa edilen binaları yıkın.

الأمم المتحدة تدعو إسرائيل إلى وقف دعم هجمات المستوطنين في الضفة الغربية

Yerleşimciler ayrıca El Halil'in güneyindeki Masafer Yatta'daki Susya'daki Filistin vatandaşlarına üst üste ikinci gün saldırdı .

Yerleşimciler koyun çobanlarının meralarına ulaşmasını engelliyor ve onları silahlarla ve zorla evlerinden edilmekle tehdit ediyor. Susiya ve Masafer Yatta'daki diğer nüfus merkezleri, işgal güçlerinin ve yerleşimcilerin sürekli saldırılarına maruz kalıyor ancak saldırıların sıklığı, geçtiğimiz Ekim ayının 7'sinden bu yana önemli ölçüde arttı.

Sömürgeci terör örgütleri Gazze'deki savaşı Batı Şeria'da yerinden edilmeye ve etnik temizliğe neden olmak için kullanıyor (Filistin Haber Ajansı)

Yerleşimciler, Batı Şeria'yı (Wafa) yerinden etmek ve etnik temizlik yapmak için Gazze'ye yönelik saldırıyı istismar etti.

Zorunlu yer değiştirme

İSRAİLLİ YERLEŞİMCİLER BEYTÜLLAHİM'E BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail askerleri korumasında bir grup Yahudi yerleşimci geçtiğimiz gün, Beytüllahim kentine baskın düzenledi.

Bölgede gösteri düzenleyen Filistinli arazi sahipleri ve yabancı uyruklu aktivistler, Yahudi yerleşimcilerin düzenlediği baskınlara tepki gösterdi. 

Baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler ve durumu protesto edenler arasında arbede yaşandı.

مزارعون يطردون مستوطنين اقتحموا أرضهم في المعصرة جنوب بيت لحم
Güncellenme Tarihi : 23.8.2024 10:23

İLGİLİ HABERLER