Premier Lig'de Manchester City'nin puan kaybettiği haftada aldığı galibiyetle rakibini yakalayan Arsenal, İngiltere Lig Kupası'na erken veda etti.
Arsenal, konuk olduğu 4.
Lig ekibi Fleetwood Town'a penaltılarda elendi.
KUPADA BÜYÜK SÜRPRİZ
Golsüz geçilen ilk bölümün ardından Fleetwood Town, maçın 21. dakikasında Aaron Loupalo-Bi ile üstünlük golünü buldu ve devreye önde girdi.
İkinci yarının başında 50. dakikada Viktor Gyökeres'le Arsenal eşitliği sağlarken kalan bölümde denge bozulmayınca penaltılara geçildi.
Arsenal'da Bruno Guimaraes'in kaçırdığı penaltının ardından Fleetwood Town hata yapmadı ve rakibini eleyip bir sonraki tura adını yazdırdı.
ARSENAL 10 KİŞİ KALDI
Arsenal'ın gelecek vadeden isimlerinden 16 yaşındaki Max Dowman, ilk kez bir maça ilk 11'de başladı.
Genç futbolcu, 86'da gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kalırken Mikel Arteta, Ceadach O'Neill ve Marli Salmon gibi akademi futbolcularına da forma şansı tanıdı.

DRONE NEDENİYLE MAÇ DURDU
İngiltere Lig Kupası'nda Fleetwood Town ile Arsenal arasında oynanan maçın ilk dakikalarında yaşanan bir olay nedeniyle karşılaşmaya kısa süre ara verildi.

Maç başladıktan birkaç dakika sonra sahanın üzerinde uçan drone'un fark edilmesiyle mücadele durduruldu.
Hakem Michael Salisbury, görevlilere yaptığı görüşmenin ardından oyuncuları soyunma odasına çağırdı.
Yaklaşık 8 dakika duran maö, drone'un stadyum çevresinden ayrılmasının ardından kaldığı yerden devam etti.
Maçta yaşanan olay:




