Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri, Fujairah Petrol Sanayi Bölgesi'nde "İran'dan gelen füze ve insansız hava aracı saldırıları" nedeniyle yangın çıktığını bildirdi.
Birleşik Arap Emirlikleri'nin Fujairah kentindeki yetkililer, Pazartesi günü İran'a ait olduğu düşünülen bir insansız hava aracı saldırısının ardından geniş Fujairah Petrol Sanayi Bölgesi'nde yangın çıktığını bildirdi.
Fujairah Medya Ofisi'nin çevrimiçi olarak yayınladığı bir açıklamada, yangını kontrol altına almak için sivil savunma ekiplerinin görevlendirildiği belirtildi .
Yapılan açıklamada, "Üç Hint vatandaşı hafif yaralandı ve hastaneye kaldırıldı" denildi.
İran'dan konuyla ilgili hemen bir açıklama gelmedi, ancak BAE Savunma Bakanlığı daha önce İran'ın ülkeye en az dört seyir füzesi fırlattığını, bunlardan üçünün BAE karasularında önlendiğini, dördüncüsünün ise denize düştüğünü belirtmişti.
Bakanlık daha sonra "hava savunma sistemlerinin İran'dan gelen füze ve insansız hava aracı saldırılarıyla başa çıktığını" açıkladı .
Pazartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri genelinde hava savunma sirenleri birkaç kez çaldı; İran, Nisan ayı başlarında ABD ile yürürlüğe giren ateşkesin ardından ilk büyük saldırılarını gerçekleştirdi.
Birleşik Arap Emirlikleri, İran'ın ABD'nin ateşkesi yürürlüğe girdikten sonraki ilk saldırısında 4 seyir füzesi fırlattığını açıkladı.
Birleşik Arap Emirlikleri, İran'ın Pazartesi günü topraklarına dört füze fırlattığını açıkladı. Bu, ABD ve İran'ın Nisan ayı başlarında ateşkes konusunda anlaşmasından bu yana gerçekleşen ilk saldırı oldu. Başkan Trump daha sonra ateşkesi süresiz olarak uzatarak çatışmaya diplomatik bir çözüm bulunması umudunu dile getirmişti.
Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Bakanlığı, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, üç İran füzesinin "ülkenin karasuları üzerinde başarıyla etkisiz hale getirildiğini", dördüncüsünün ise Pazartesi günü denize düştüğünü belirtti.
İran, 8 Nisan'da yürürlüğe giren ABD-İran ateşkesinden önce açık çatışmalar sırasında Basra Körfezi'ndeki BAE ve diğer ABD müttefiklerini onlarca füze ve insansız hava aracıyla hedef almıştı; ancak her iki ülke de hayati önem taşıyan Hürmüz Boğazı denizcilik yollarının kontrolünü ele geçirmeye çalışırken, son 24 saatte gerilim yeniden yükseldi.
Başkan Trump, Cuma günü ABD Kongresi liderlerine , savaşın 60. günü doldurmasıyla İran ile "düşmanlıkların" "sona erdiğini" söyledi .
Başkan, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ve Senato lideri Chuck Grassley'e yazdığı mektupta, "7 Nisan 2026'dan bu yana ABD güçleri ile İran arasında hiçbir ateş alışverişi yaşanmadı. 28 Şubat 2026'da başlayan düşmanlıklar sona erdi" dedi.




