Netanyahu birlik hükümeti kurmayı reddetti ve yeni seçimlere doğru ilerledi.
Kaynaklar, kararın birlik hükümeti seçeneğinin reddedilmesini ve Lieberman ile Bennett ile hükümet kurma girişiminden vazgeçilmesini içerdiğini de ekledi.
Kaynaklar, Netanyahu'nun "Yeşar" partisinin lideri Gadi Eisenkot'un mevcut liderliği altında bir koalisyon hükümetinde yer almayı kabul etmeyeceği sonucuna vardığını ve böylece mevcut siyasi krize çözüm olarak önerilen koalisyon seçeneğini ortadan kaldırdığını açıkladı.
Raporlar, Netanyahu'nun çabalarını ve yaklaşan seçim kampanyasını alternatif veya muhalefet hükümetlerini "gayrimeşrulaştırmaya" ve seçimlere gitmeden önce İsrail kamuoyunu Likud partisi lehine yönlendirmeye odaklamayı planladığını gösteriyor.
Bu karar, iki tarafın Eisenkot'un gelecekteki herhangi bir koalisyona katılmak için temel koşullar olarak öne sürdüğü güvenlik ve siyasi gereksinimleri birleştiren ortak bir zemin bulamaması nedeniyle, iç siyasi ortamın karmaşıklığı ve Knesset içindeki bölünmüşlüğün ortasında alındı.
Kaynak: İbrani Kanalı 14




