Rusya'nın Uzak Doğu kenti Vladivostok'ta yedinci kattaki dairesinin penceresinden düşen hamile bir kadın, yalnızca hafif morluklarla atlattı ve karnındaki bebeğine zarar gelmedi. Yerel sağlık yetkilileri bu bilgiyi doğruladı.
Yedinci kattan düşerek hayatta kalan kadın (Fotoğraf, Primorsky Krai Sağlık Bakanlığı'nın Telegram kanalından alınmıştır)
Bölge sağlık bakanlığından bir kaynak Novosti haber ajansına şunları söyledi: "Vladivostok'ta inanılmaz bir kaza meydana geldi. 28 yaşında, 30 haftalık hamile bir kadın, yedinci kattan düşmesi sonucu sadece hafif morluklarla atlattı. Ultrason muayenesi, fetüsün durumunun iyi olduğunu ve hayatının ve sağlığının tehlikede olmadığını gösterdi."
Kaynak, kadının bir gece uykusuzluk çektiğini ve bu yüzden pencereyi temizlemeye karar verdiğini söylediğini aktardı. Pencere pervazına çıkmış, ancak kayıp yedinci kattan geriye doğru düşmüş. Komşusu çığlıklarını duyup yardımına koşmuş ve ambulans çağırmış. Kaza saat 02:30'da meydana gelmiş.
Dokuz dakika sonra ambulans ekibi olay yerine ulaştı. Sağlık görevlileri kadının kaburgalarında çeşitli sıyrıklar ve karnında şiddetli ağrı tespit etti. Ağrı kesici verdiler, boyunluk ve bacak ateli taktıktan sonra kadını Vladivostok 2 Numaralı Hastanesine naklettiler.
Kaynak ayrıca şunları ekledi: "Kadının bu yükseklikten düşüp hayatta kalması başlı başına bir mucize. Ancak muayene sonuçları daha da şaşırtıcıydı: yedinci kattan düşmesine rağmen hastada herhangi bir kırık yoktu. Doktorlar ona sadece yumuşak dokularda birkaç morluk teşhisi koydu."
Kaynak: "Novosti"




