İsmail Kartal için yolun sonu! Kazanamazsa gider
Aziz Yıldırım’ın 'Kendisi gitmek istemezse göndermem.' sözleriyle arkasında duruyor gibi görünse de Galatasaray derbisi İsmail Kartal için yolun sonuna işaret etti.
Fenerbahçe’de Galatasaray derbisi öncesinde bugün düzenlenen Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda Başkan Aziz Yıldırım'ın yaptığı net açıklama İsmail Kartal'ın kaderini çizdi.
İsmail Kartal’ın kredisi tükendi. Derbiden galibiyet çıkmazsa Galatasaray maçı Kartal'ın son maçı olacak. Başkan Aziz Yıldırım, "Ben olduğum sürece göndermem." diyerek arkasında durduğu hissini yarattı ancak "Kendisi gitmek istemezse..." diyerek de "Derbiyi kazanamazsa durmaz herhâlde." mesajını verdi.
Fenerbahçe soyunma odasında ve Samandıra'da hava gergin. Kartal'ın oyuncularıyla yaptığı son toplantılarda bu maçın sadece bir derbi değil, aynı zamanda kendisinin ve takımın geleceği açısından "tamam mı devam mı" maçı olduğunu vurguladığı gelen bilgiler arasında.
Kartal, oyuncu grubunu derbiye "kaybedecek bir şeyi kalmamışların özgürlüğü" anlayışıyla hazırlıyor. Kartal ve ekibi bu krizi "Biz dışarıdaki herkese karşı tek vücuduz." şeklinde bir "kuşatılmışlık sendromu" unsuruna dönüştürmeyi amaçlıyor.
Ağır negatif baskıyı yıkıcı bir motivasyona dönüştürme amacında. Aksi takdirde maçın başında gelebilecek olumsuz bir senaryo, sahadaki zihinsel kırılmayı kaçınılmaz kılabilir. Kartal bunun da farkında.




