İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma dosyasına göre, korkunç olaylar zinciri, sanıkların 23 Ocak'ta Aksaray'da bir araya gelerek iki kadını öldürme planı yapmasıyla başladı. Özbekistan vatandaşı Sayyora Ergashalıyeva'nın 28 Aralık 2025'te Türkiye'ye giriş yaptığı ve sanık Gofurjon Kamalkhodjaev ile Ümraniye'de birlikte yaşadığı belirtildi. Evin bir odasının ise başka bir şahsa kiralandığı öğrenildi.

Sanık Gofurjon'un, diğer sanık Dilshod ile Telegram uygulaması aracılığıyla tanıştığı, Dilshod'un ise kurbanlardan Durdona ile bir ilişkisi olduğu ve zaman zaman Ümraniye'deki bu adrese geldiği kayıtlara geçti. Cinayet planının yapıldığı gün, Gofurjon'un evdeki kiracısına para teklif ederek 'eve gelme' dediği ve maktul Durdona'yı eve gelmesi için ikna etmeye çalıştığı tespit edildi.
İLK CİNAYET VE VAHŞİCE İMHA
İki cani, planlarının ardından Ümraniye'deki eve döndüklerinde ilk kurbanları Sayyora Ergashalıyeva ile karşılaştı. Sanık Gofurjon'un maktul ile başlattığı tartışmanın büyümesi neticesinde, iki sanığın birlikte hareket ederek genç kadını 4-5 kez bıçaklayarak hayatına son verdiği belirlendi. Ertesi gün, Sayyora'nın cansız bedeni sanıklar tarafından baş, kol ve bacakları olmak üzere 6 parçaya ayrıldı. Naaşın parçaları çöp poşetlerine konulduktan sonra çevredeki konteynerlere atılırken, gövde kısmı beze sarılarak bir valizle Fatih'e götürülüp oradaki bir çöp konteynerine bırakıldı. Zanlıların, cesetten kurtulduktan sonra bir lokantaya giderek yemek yedikleri de soruşturmada ortaya çıktı.

TELEFON MESAJIYLA KURULAN TUZAK VE İKİNCİ CİNAYET
Sayyora'nın naaşından kurtulan sanıklar, ikinci cinayet için planlarını devreye soktu. Gofurjon, maktul Sayyora'nın telefonunu kullanarak Durdona'ya 'Gofurjon'dan bıktım, ayrılmak istiyorum görüşelim' içerikli bir mesaj gönderdi. Durdona ile buluşan sanıklar, Sayyora'nın Özbekistan'a dönmek istediğini ve onunla konuşmak istediğini söyleyerek kurbanı ikna etti. Çocuğunu da yanına alarak Ümraniye'ye gelen Durdona, sanığın çocuğunu yemek yedirme bahanesiyle evden uzaklaştırması sonucu eve yalnız girmek zorunda kaldı. Eve giren Durdona'nın başına sanık Dilshod tarafından önce ütüyle vuruldu, ardından ense ve bel kısmından 5 defa bıçaklanarak öldürüldü. Bu cinayette de aynı yöntem izlenerek kurbanın cesedi parçalara ayrıldı ve valiz ile poşetlere konularak Şişli'deki farklı çöp konteynerlerine atıldı. Maktulün ziynet eşyalarının da çalındığı anlaşıldı.
GÜVENLİK KAMERALARI VE YAKALANMA SÜRECİ
Olayın aydınlatılmasında bölgedeki iş yerlerine ait güvenlik kameraları kilit rol oynadı. Sanıkların eve giriş ve çıkışları, çöp poşetleri ve valizlerle ceset parçalarını taşıdıkları ve konteynerlere bıraktıkları anlar saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, zanlıların poşetleri taşırken zorlandıkları gözlemlendi. Cinayetlerin ardından Gürcistan'a kaçmak üzere uçak bileti alan sanıklar, Şişli'de bir çöp toplayıcısının Durdona'nın ceset parçalarını bulmasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Havalimanı'nda yakalandı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine konuldu.
Soruşturma sonucunda, bulunan ceset parçalarının Durdona'ya ait olduğu kesinleşti. Sayyora'nın cansız bedeni bulunamasa da olay yerindeki kan lekelerinin annesi ve babasının DNA'sı ile uyumlu olduğu saptandı. Sanıklar ifadelerinde cinayetleri birbirlerinin üzerine atmaya çalışsa da, savcılık her iki cinayetin de 'ortak karar ve iş birliği' ile işlendiğini değerlendirdi. Sanıklar Gofurjon Kamalkhodjev ve Dılshod Turdımurotov hakkında 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık' suçundan ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.




