İşte İran saldırılarının Amerika'ya verdiği hasarın yeni görüntüleri

2 dk okuma
İşte İran saldırılarının Amerika'ya verdiği hasarın yeni görüntüleri

Hızlı Özet

CBS News'in özel olarak elde ettiği yeni fotoğraflar, İran'ın füze ve insansız hava aracı saldırıları sonucu Orta Doğu'daki birçok ABD mevzisinde binalarda ve araçlarda meydana gelen yaygın hasar ve yıkımı ilk kez ortaya koyuyor.  

Yeni fotoğraflar, İran'ın füze ve insansız hava aracı saldırıları sonucu ABD mevzilerinde meydana gelen yaygın hasarı gösteriyor.

CBS News'in özel olarak elde ettiği yeni fotoğraflar, İran'ın füze ve insansız hava aracı saldırıları sonucu Orta Doğu'daki birçok ABD mevzisinde binalarda ve araçlarda meydana gelen yaygın hasar ve yıkımı ilk kez ortaya koyuyor.  

Görüntüler, ordudaki katı medya kısıtlamaları nedeniyle anonim kalma şartıyla aktif görevdeki askerler tarafından CBS News'e gönderildi. 

CBS News'e konuşan bir asker, "Bu, Amerikan kamuoyuna bildirilmemiş olan üslerimize verilen büyük bir hasar" dedi. "Gözlerimiz kapalı bir şekilde orada duruyoruz ve yüzümüze yumruk yiyoruz."

resim-1-1.jpg

Tarih belirtilmemiş, Suudi Arabistan'daki Prens Sultan Hava Üssü'nde İran saldırıları sonucu hasar gören uçağın fotoğrafı.

Suudi Arabistan'daki Prens Sultan Hava Kuvvetleri Üssü'nde çekilen bir fotoğrafta, Boeing E-3 Sentry dört motorlu uçağın arka yarısına isabet eden doğrudan bir darbe görülüyor; uçağın kuyruğu, havada istihbarat toplamak için hayati önem taşıyan döner radarı da taşıyan yanmış gövdeden kopmuş durumda. 

resim-1-4.jpg

Kuveyt'teki Camp Buehring'e düzenlenen İran saldırısının ardından çekilen, tarihi belirtilmemiş fotoğraf.

resim-1-3.jpg

İran saldırısı sonucu tahrip edilen karavanların tarih belirtilmemiş fotoğrafı, Camp Buehring, Kuveyt.

Üsten çekilen diğer fotoğraflarda, harabe halindeki binalar ve kışlalar görülüyor; ironik bir şekilde, bu binaların kalıntıları, bir zamanlar el bombası ve havan topu saldırılarına karşı kritik tahkimatlar olarak kabul edilen ancak hava saldırılarına karşı son derece etkisiz olduğu kanıtlanan, hasar görmemiş çimento "T-duvar" yapılarının yanında duruyor.

Benzer şekilde iç karartıcı görüntüler, ABD Ordusu kara birlikleri, zırhlı araçlar ve bazı uçaklar için önemli bir üs olan Kuveyt'teki Camp Buehring'de de kaydedildi; bu üs, Kuveyt şehrinin çok kuzeybatısında, ıssız bir çöl bölgesinde yer alıyor. 

resim-1-6.jpg

ABD ile İran arasındaki çatışma sırasında imha edilen bir aracın tarih belirtilmemiş fotoğrafı, Kuveyt'teki Camp Buehring.

img-0005.jpg

İran saldırısı sonucu hasar gören binanın tarih belirtilmemiş fotoğrafı, Arifjan Kampı, Kuveyt

Savunma Bakanlığı müfettiş genel müdürlüğü bu hafta İran'daki savaşla ilgili yeni bir rapor yayınladı ve raporda yaklaşık 60 uçak da dahil olmak üzere 3,7 milyar dolara varan "ekipman kayıpları" ortaya çıktı. Kongreye sunulan bu türden ilk zorunlu raporda, müfettiş genel müdürlüğü, ABD Merkez Komutanlığı'nın Kuveyt, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Irak, Umman ve Ürdün'deki ABD üslerine İran saldırıları düzenlediğini bildirdiğini de ekledi .

Pentagon yorum talebine yanıt vermedi.

screenshot-2026-09-15-at-4-42-08-pm.png

Tarih belirtilmemiş, Suudi Arabistan'daki Prens Sultan Hava Üssü'nde İran saldırısının ardından çekilmiş fotoğraf.

"Bunlar 'basit saldırılar' değil," diye ekledi asker, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth'in Kuveyt'teki Şuyaba Limanı'na düzenlenen ve altı ABD askerinin ölümüne yol açan ölümcül saldırıdan sonra kullandığı ifadeye atıfta bulunarak . "Biz bu üsleri savunmuyoruz. Sadece yok edilmelerini izliyoruz."

Bu haber 14741 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR