Külliye'nin şefi Sinem Özler.. Tabakların hepsi boş geldi

3 dk okuma
Külliye'nin şefi Sinem Özler.. Tabakların hepsi boş geldi

Hızlı Özet

Türk mutfağını kariyerinin merkezine alan Özler, zirvedeki resmi davet yemeğinde Türkiye'nin gastronomi mirasını uluslararası heyetlerle buluşturdu. Özler, yaptığı açıklamada, NATO çerçevesinde hummalı çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

NATO Zirvesi'nin tek kadın şefi Sinem Özler: Tabakların hepsi boştu

NATO Zirvesi'nin tek kadın şefi Sinem Özler: Tabakların hepsi boştu

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen NATO Zirvesi tamamlandı. 2 gün boyunca dünya liderlerinin, binlerce diplomatın ve gazetecilerin ağırlandığı zirvede uluslararası heyetlere verilen resmi yemeğin menüsünü hazırlayan 3 şeften biri olan Sinem Özler, "Biz içli köfte konusunda ısrarcıydık. İrmik helvasını da özellikle istedik. Bizim yemeklerimizde zeytinyağlıların da yeri çok büyüktür. Gelen tepkiler de bu yönde oldu. Tabakların hepsi boştu" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında uluslararası heyetlere verilen resmi yemeğin menüsünü hazırlayan 3 şeften biri, Michelin listesinde de yer alan Sinem Özler oldu.

Türk mutfağını kariyerinin merkezine alan Özler, zirvedeki resmi davet yemeğinde Türkiye'nin gastronomi mirasını uluslararası heyetlerle buluşturdu. Özler, yaptığı açıklamada, NATO çerçevesinde hummalı çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

SÜRECE 1,5 AY ÖNCE DAHİL OLDU

Altyapı çalışmalarının 8 aydır devam ettiğini, kendisi ile ekibinin sürece 1,5 ay önce dahil olduğunu belirten Özler, "Bize çeşitli brifler geldi. Çeşitli kategorilerde ağırlama yemekleriyle ilgili öneriler istendi. Biz de ekipler olarak hazırlık süreçlerine girdik. Yaklaşık 1,5 aydır da toplantılarla, gidip sunumlarımızı yaparak, demolarımızla, kendi menümüzle yer aldık." dedi.

"EMİNE HANIM YEMEK VE AĞIRLAMAYLA BİZZAT KENDİSİ İLGİLENDİ"

Özler, burada çok büyük bir ekip çalışması olduğunu dile getirerek, "Üç şef olarak çeşitli kategorilerde yemeklerimizi hazırladık. Üç şef ve ekipler olarak gittik. Herkes kendi alanında menülerini oluşturdu. Tamamı Türk mutfağı, Anadolu mutfağı. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin zaten bu konuda çok özel yaklaşımı var. Bir kadın şef olarak ben de davet aldım. Bu açıdan çok mutluyum. Emine Hanım özellikle yemekle ve ağırlamayla bizzat kendisi ilgilendi" diye konuştu.

Şeflerden istenenin davetlilere Türk mutfağını ve kültürünü yansıtmak olduğunu aktaran Özler, orada geçirdikleri iki günün çok özel ve stresli olduğunu anlattı.

"KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜ, YEMEKLERİMİZİ ANLATACAK ŞEKİLDE ÇALIŞTIK"

Özler, 7-8 Temmuz'un tüm Külliye ekibi ve kendileri için çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, "Çok gurur duyduk, o stresi yaşadık. Bence o iki gün çok önemliydi. Çok şükür, aldığımız yorumlardan da 'Hepimiz yüzümüzün akıyla çıktık' diye düşünüyoruz. Orada biz Anadolu mutfağı, Türk mutfağı, özellikle bu kategoride çalıştık. Zaten bize gelen brif de bu şekildeydi. Özellikle kendi kültürümüzü yansıtacak, yemeklerimizi anlatacak şekilde çalıştık." ifadelerini kullandı.

"TABAKLARIN HEPSİ BOŞTU, BU BİR ŞEF İÇİN ÇOK MUTLULUK VERİCİ"

Özellikle içli köfte ve kabak çiçeği dolmasının imza yemeklerinden olduğuna dikkati çeken Özler, menüde yer alan yemeklere ilişkin şunları kaydetti:

"Enginar yaptık, Urla'dan enginarlarımız geldi. Özel ürünlerimizin de hepsini zaten Anadolu'dan getirdik. Bu şekilde güzel ve özel bir menü hazırladık. Benim oturumum biraz kalabalıktı, 300 kişilik yemek yaptım. Aynı anda servisi rahat olacak, bütün yemekleri kalitesini bozmadan, sıcak yiyebilecekleri şekilde bir menü oluşturdum. Özellikle biz içli köfte konusunda ısrarcıydık. İrmik helvasını da özellikle istedik. Bizim yemeklerimizde zeytinyağlıların da yeri çok büyüktür. Gelen tepkiler de bu yönde oldu. Tabakların hepsi boştu. Bu, bir şef için çok mutluluk verici bir şey. O yüzden çok büyük bir gurur ve mutlulukla oradan ayrıldık."

Özler, zirvede görevlendirilen 3 şeften biri ve buradaki tek kadın şef olmanın kendisi için çok gurur verici olduğunu anlattı. "Özellikle bu kategoride temsil etmek dünyada kaç kişiye nasip olur?" diye soran Özler, o açıdan çok mutlu olduğunu söyledi. 

Özler, yemek servisi sırasında mutfak ile servisin eş zamanlı ve uyum içinde çalışmasının kendileri açısından önemli olduğunu belirterek, bu anı hayatı boyunca unutmayacağını söyledi.

"EMİNE ERDOĞAN HANIMEFENDİ BU KONUDA KIYMETLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR"

Türk mutfağının çok kıymetli ve değerli olduğunu vurgulayan Özler, şunları kaydetti:

"Emine Erdoğan Hanımefendi bu konuda çok güzel, kıymetli çalışmalar yapıyor. Gerçekten gastronomi alanında çok güzel çalışmalar oluyor. Biz, bunun desteğini hep görüyoruz. Dolayısıyla bu mertebede bir temsilci olmak, benim için hayatım boyunca unutamayacağım bir gurur kaynağı oldu. Ben ve ekibim çok mutluyuz. Zaten hazırlık sürecinde de herkes çok heyecanlıydı. İnşallah daha iyi yerlerde tüm dünyaya mutfağımızı anlatabiliriz."

Kaynak: AA / Fatma Nur Duman Arı

Bu haber 13662 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İşte AK Parti, CHP ve diğer partilerin oy oranları.. Fark açıldı
Gündem

İşte AK Parti, CHP ve diğer partilerin oy oranları.. Fark açıldı

"Haziran ayı ölçümünde AK Parti %36,2 ile birinci sırada yer alırken CHP %28,3'te kalmış; bu iki partiyi DEM Parti %9,2, MHP %8,1, İYİ Parti %7,1, Yeniden Refah Partisi %3,8, Anahtar Parti %2,5, Zafer Par tisi %2,1, TİP %1,3 ve diğer partiler %1,4 oy oranları ile izlemiştir.

Habervitrini11033 Görüntüleme
İsrail'de yeni panik.. Türkiye bizi Libya üzerinden vuracak
Gündem

İsrail'de yeni panik.. Türkiye bizi Libya üzerinden vuracak

Bu hafta Ankara'dan gelen haberlerde F-35 konusu ön plana çıkacak. Ancak, Türkiye'nin gelişmiş Batı teknolojisine erişimini genişlettiğinde neler yapacağını anlamaya çalışan İsrailli güvenlik planlamacıları için daha faydalı örnek olay zirvede değil, Libya'da yaşanıyor. Türkiye, yedi yıldır bir iç savaşı , Netanyahu'nun uyardığı türden bölgesel güç gösterisinin canlı bir örneğine dönüştürüyor.ff

Habervitrini11726 Görüntüleme
Bedelli askerlik ücreti belli oldu! İşte detaylar
Gündem

Bedelli askerlik ücreti belli oldu! İşte detaylar

Milli Savunma Bakanlığı, 2026 yılının ikinci yarısında uygulanacak bedelli askerlik ücretini açıkladı. 2026 yılının ilk yarısında 416 bin 361 lira 30 kuruş olarak uygulanan bedelli askerlik ücreti, memur aylık katsayısındaki artışın ardından 56 bin 292 lira 30 kuruş zamlanarak 472 bin 653 lira 60 kuruşa yükseldi.

Habervitrini10138 Görüntüleme
MSB’den CAATSA yaptırımlarına ilişkin açıklama!
Gündem

MSB’den CAATSA yaptırımlarına ilişkin açıklama!

ABD Başkanı Donald Trump’ın “CAATSA yaptırımlarını kaldırabiliriz” açıklamasını değerlendiren Milli Savunma Bakanlığı, “Beklentimiz, CAATSA yaptırımları ile savunma sanayimize yönelik tüm kısıtlamaların kaldırılmasıdır” ifadesini kullandı. Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in F-35 açıklaması hakkında ise TSK’nın kendisine tehdit oluşturmayan hiç kimse için tehdit olmadığı belirtildi.

Habervitrini11719 Görüntüleme