TRT ortak yapımı "Filistin 36" izleyiciyle buluşacak

2 dk okuma
TRT ortak yapımı "Filistin 36" izleyiciyle buluşacak

Hızlı Özet

Annemarie Jacir'in yönettiği, TRT ortak yapımı "Filistin 36", 1936 yılında Filistin topraklarında sömürgeci Britanya'ya karşı kaynamaya başlayan isyan hareketini, köyü ile Kudüs arasında mekik dokuyan bir gencin gözünden anlatıyor.

İSTANBUL

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta tarihi dramdan aksiyon ve gerilime 6 film vizyona girecek.

Matt Damon, Tom Holland, Robert Pattinson, Charlize Theron, Anne Hathaway ve Zendaya'nın başrollerini paylaştığı "Odyssey", Christopher Nolan yönetmenliğinde izleyiciyle buluşacak.

Homeros'un ünlü "Odyssey" eserinden uyarlanan film, İthaka Kralı Odisseus'un, Truva Savaşı sonrası doğduğu topraklara dönüş yolunda yaşadığı maceraları konu ediniyor.

Dünyanın farklı noktalarında çekilmiş mitolojik bir aksiyon olan filmin yapımcılığını Syncopy adına Emma Thomas ve yönetmen Christopher Nolan üstleniyor.

"Filistin 36"

Annemarie Jacir'in yönettiği, TRT ortak yapımı "Filistin 36", 1936 yılında Filistin topraklarında sömürgeci Britanya'ya karşı kaynamaya başlayan isyan hareketini, köyü ile Kudüs arasında mekik dokuyan bir gencin gözünden anlatıyor.

Filmde, Karim Daoud Anaya, Wardi Eilabouni, Hiam Abbass, Jeremy Irons, Liam Cunningham, Dhafer L'Abidine, Robert Aramayo, Billy Howle ve Yasmine Al Massri rol alıyor.

"Baba"

Tereza Nvotova'nın yönettiği "Baba" filmi, küçük kızını yanlışlıkla arabasında unutarak trajik bir olaya sebep olan babanın, olayın ardından hukuki süreç, toplumsal yargılar ve suçluluk duygusuyla yüzleşmek zorunda kalmasını konu ediniyor.

"Ceza"

Yönetmenliğini Saeed Roustaee'nin üstlendiği "Ceza", tek başına 2 çocuğunu büyüten 45 yaşındaki dul hemşire Mahnaz'ın hikayesini odağına alıyor.

Haftanın korku ve gerilim filmleri

Kim Soo-jin'in çektiği "Noise: Lanetin Sesi", işitme engelli Ju-young'un, kız kardeşinin kaybolmasının ardından gittiği apartmanda duyulan kaynağı belirsiz sesleri ve bina sakinlerinin tepkilerini araştırırken, binanın geçmişiyle bağlantılı doğaüstü bir varlıkla yüzleşmesini anlatıyor.

Zülfü Hamit Altın'ın yerli korku filmi "Kybele'nin Laneti: İstila", 25 haneli küçük bir köydeki sakin yaşamın, köy halkından birinin geçirdiği ağır psikolojik rahatsızlığın ardından tılsımlı ilimlere vakıf bir karakterin gelişiyle kabusa dönüşmesini ele alıyor.

Bu haber 13894 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kanserden ölen Cansever’den son paylaşım! Mesajı yürek burktu
Medya/Magazin

Kanserden ölen Cansever’den son paylaşım! Mesajı yürek burktu

90’lı yıllarda seslendirdiği arabesk eserlerle geniş bir hayran kitlesine ulaşan Cansever, lösemi nedeniyle gördüğü tedavinin ardından 59 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının vefatından kısa süre önce sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşım ise sevenlerini duygulandırdı.

Habervitrini11270 Görüntüleme
Arabesk müziğin güçlü isimlerinden şarkıcı Cansever'den acı haber geldi.
Medya/Magazin

Arabesk müziğin güçlü isimlerinden şarkıcı Cansever'den acı haber geldi.

Bir süredir lösemi ile mücadele eden usta sanatçı, tedavi gördüğü hastanede 59 yaşında hayatını kaybetti.

Habervitrini13698 Görüntüleme
Rasim Ozan Kütahyalı itirafçı mı oldu? Çetenin genel yayın yönetmeni kim
Medya/Magazin

Rasim Ozan Kütahyalı itirafçı mı oldu? Çetenin genel yayın yönetmeni kim

Gazeteci Fatih Altaylı, medya dünyasına yönelik yürütülen bir tahkikata ilişkin edindiği kulis bilgilerini köşesine taşıdı. Altaylı'nın kaynaklarına dayandırdığı savlara göre, Rasim Ozan Kütahyalı'nın 'itirafçı' olduğu ve incelemenin bir genel yayın yönetmeni ile diğer medya mensuplarına da sıçrayabileceği belirtiliyor.

Habervitrini14486 Görüntüleme
İşte yaptıkları bağış AHBAP hesabında görünmeyen ünlüler
Medya/Magazin

İşte yaptıkları bağış AHBAP hesabında görünmeyen ünlüler

Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, derneğin daha önce ilan ettiği bağışçı listesi ile MASAK kayıtlarına dayandırılan liste arasında ciddi tutarsızlıklar olduğu iddia edildi. Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, aralarında Gülben Ergen, Nuri Şahin, Cengiz Ünder, Gülşen ve Orhan Gencebay gibi tanınmış isimlerin bulunduğu kişilerin, derneğin ilk listesinde olmasına rağmen MASAK raporunda yer almadığını ortaya koydu.

Habervitrini14400 Görüntüleme