Yemen'de hükümet güçleri Lahic'teki stratejik Numan Dağı'nı ele geçirdiklerini duyurdu

••1 dk okuma
Yemen'de hükümet güçleri Lahic'teki stratejik Numan Dağı'nı ele geçirdiklerini duyurdu

Hızlı Özet

“Yemen hükümetine bağlı Vatan Kalkanı Güçleri, Amalika Tugayları ve aşiret mensuplarının desteğiyle Lahic vilayetindeki stratejik Numan Dağı'nın zirvesi ile Dar el-Kafir bölgesini ele geçirdiklerini açıkladı. ”

Vatan Kalkanı Güçlerinin Medya Ofisinden yapılan açıklamaya göre, ülkenin güneyindeki Lahic vilayetinde Vaziiyye ve Mudaribe ilçelerine hakim konumda bulunan Numan Dağı'nın zirvesi ile Dar el-Kafir bölgesine yönelik hızlı bir askeri operasyon düzenlendi.

Gece saatlerinde düzenlenen kontrollü sızma girişimiyle başlayan operasyonda bölgenin kuşatıldığı ve sabah saatlerinde mevzilere girildiği belirtildi. Bunun üzerine bölgeden geri çekilmek zorunda kalan Husilere bağlı unsurların geride can kayıpları ile silah ve mühimmat bıraktığı ifade edildi.

Numan Dağı'nın Vaziiyye ile Mudaribe arasındaki ikmal hatlarına hakim olması nedeniyle stratejik öneme sahip olduğu belirtilen açıklamada, Husilerin dağı bölgeyi gözetlemek ve çevredeki köyler ile mevzilere saldırılar düzenlemek için kullandığı kaydedildi.

Numan Dağı'nın zirvesinin ele geçirilmesinin Mudaribe Vadisi'ndeki köyler ile Vaziiyye'nin çevresinin güvenliğini sağlamaya, Husilerin tehdit ve saldırı kaynaklarını azaltmaya ve önemli sızma güzergahlarından birini kesmeye katkı sağlayacağı belirtildi.

Yemen'deki çatışmalar

Yemen'de temmuzdan bu yana yeniden tırmanan çatışmalar, sahadaki kontrol haritasını belirgin şekilde değiştirdi.

Husiler, Hudeyde vilayetinin tamamında kontrolü sağladıktan sonra Taiz'in batısına doğru ilerleyerek Muha gibi Kızıldeniz kıyısındaki kentleri ve Babulmendeb'e erişim sağlayan hatları da ele geçirdi.

Husilerin, Kızıldeniz kıyısındaki Taiz'e bağlı Muha kentinin ardından Babulmendeb Boğazı çevresindeki Haniş Takım Adası, Meyyun Adası ile Zubab'ı da ele geçirmesi, çatışma sahasında belirgin değişikliğe neden oldu.​​​​​​​

#Spor#haber#Kültür Sanat#Son dakika#ekonomi#sinema#anadolu ajansı#fotoğraf#video#Politika
Kaynak:aa.com.tr
Bu haber 12417 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netanyahu'nun Erdoğan'a yönelik sözlerine sert tepkiler! "Hadsiz, alçak"
Dünya

Netanyahu'nun Erdoğan'a yönelik sözlerine sert tepkiler! "Hadsiz, alçak"

Netanyahu’nun BM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sözlerine Ankara’dan peş peşe tepki geldi. Bakan Sayın Murat Kurum, "Boş koltuklara hitap edenlerin unuttuğu bir şey var: Propaganda tarihin hafızasını silemez" derken, İletişim Başkanı Burhanettin Duran Netanyahu’nun "hiç olmadığı kadar izole" hale geldiğini söyledi. Ömer Çelik ise "Hadsiz, saldırgan ve hezeyan dolu açıklamalarını en güçlü şekilde lanetliyoruz" açıklamasını yaptı.

Habervitrini13196 Görüntüleme
ABD ve Çin arasında yeni dönem! "Tarihi dönüm noktasına geldik"
Dünya

ABD ve Çin arasında yeni dönem! "Tarihi dönüm noktasına geldik"

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki akşam yemeğinde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i ağırladı. Trump burada yaptığı açıklamada "İlişkilerimiz hiç bu kadar iyi olmamıştı." ifadelerini kullandı. Şi Cinping ise "Bugün, Çin-ABD ilişkileri açısından bir başka tarihi dönüm noktasına geldik." dedi.

Habervitrini9410 Görüntüleme
Netanyahu ile bir tek o görüştü: Kirli ittifak, New York’ta buluştu
Dünya

Netanyahu ile bir tek o görüştü: Kirli ittifak, New York’ta buluştu

Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile BM zirvesinde görüştü. İsrail'in Gazze ve bölgedeki politikaları nedeniyle uluslararası alanda yoğun tepki gördüğü bir dönemde gerçekleşen görüşmede, 'işbirliğine devam' mesajı verildi.

Habervitrini13846 Görüntüleme
Starbucks'ta kriz! 250 şubesini kapatıyor
Dünya

Starbucks'ta kriz! 250 şubesini kapatıyor

ABD merkezli kahve zinciri Starbucks, Kuzey Amerika’da yaklaşık 250 mağazasını kapatacağını açıkladı. Şirket, kararın müşteri deneyimi ve finansal performans değerlendirmeleri sonucunda alındığını bildirdi.

Habervitrini14354 Görüntüleme