Gündem
  • 4.6.2024 10:40

Hamaney: Filistinlilerin Mescid-i Aksa Tufanı İsrail'i yıkım yoluna soktu

İran lideri Seyyid Ali Hamaney, İmam Humeyni'nin vefatının 35. yıldönümü dolayısıyla Tahran'ın güneyinde etkileyici bir konuşma yaptı.

İslam Devrimi ve İran İslam Cumhuriyeti Lideri Seyyid Ali Hamaney, İslam Cumhuriyeti'nin merhum kurucusu Humeyni'nin ölümünün 35. yıl dönümünde bir konuşma yaptı .
 
Güney Tahran'daki İmam Humeyni'nin Türbesi'nde düzenlenen bu yıllık anma töreninde Hamaney'in yanı sıra üst düzey devlet ve askeri şahsiyetler ve farklı kökenlerden çok sayıda katılımcı da bulunuyor.
 
Konuşmasında Hamaney, küresel gözlemcilerin gözünde "İsrail"in yavaş yavaş çözüldüğünü doğruladı ve Filistin sorununun günümüzün en önemli küresel kaygısı olduğunu vurguladı.

Dahası, "Filistinliler, Mescid-i Aksa Tufanı sırasında İsrailli düşmanı kaçamayacağı tehlikeli bir konuma sıkıştırdılar" diye doğrulayan İranlı lider, "İsrail işgalinin sonunun başlangıcına tanık oluyoruz" dedi.

Aynı bağlamda, "Filistinlilerin savaş alanında meseleyi kendi ellerine almaları ve gaspçı düşmanla (İsrail) yüzleşmeleri gerekiyor. Ancak o zaman geri çekilmek zorunda kalacaklar ve bugün buna şahit oluyoruz." 

Mescid-i Aksa Tufanı Operasyonu: Belirleyici bir darbe

İranlı lider, Mescid-i Aksa Tufanı Harekatı'nın "İsrail"e kesin bir darbe indirdiğini vurgulayarak, operasyonun tam zamanında gerçekleştiğini ve düşmanın planlarını boşa çıkardığını ifade etti.

"Mescid-i Aksa Tufanı, Siyonist rejimi, sonu sadece çürüme ve yıkımla bitecek bir yola soktu. [7 Ekim] operasyonu, Batı Asya bölgesine yönelik büyük uluslararası komployu yerle bir etti. Bu, Mescid-i Aksa Tufanı'nın mucizevi başarısıdır. " diye onayladı.  

Batılı analistlere atıfta bulunarak, Mescid-i Aksa Tufanı Operasyonunun dünyayı değiştireceğini vurgulayarak, "İsrail"in Gazze merkezli Direniş grubundan büyük bir yenilgiye uğradığını sözlerine ekledi.

Hamaney, "Siyonist rejim dünya halklarının gözleri önünde yavaş yavaş çözülüyor" dedi.

İmam Humeyni'nin Filistin'in geleceğine ilişkin öngörülerinin bugün gerçekleştiğini vurguladı. 

Güncellenme Tarihi : 4.6.2024 11:09

İLGİLİ HABERLER