Dünya
  • 30.9.2024 11:00

Hamaney, Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından cübbesini çıkardı.. Bu ne manaya geliyor?

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı hedef alan hava saldırısının ardından İran Dini Lideri Ali Hamaney'in siyah cübbesi ve sandalyesinde terk edilmiş kefiyesini gösteren fotoğrafın sosyal medyada viral olmasının ardından, Hamaney'in cübbesi sosyal medyada konuşulmaya başlandı.

İran kaynaklarına göre Ali Hamaney, İsrail'in Beyrut'un güney banliyölerindeki Hizbullah karargahını hedef alan hava saldırısının ardından dün Tahran'da acil toplantı düzenledi. 

İsrail ordusu 27 Eylül'de Beyrut'un güney banliyölerindeki altı binayı vurduğunu duyurdu ve Hizbullah liderinin binalardan birinde olduğunu doğruladı.

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın suikastını doğrulayan bir açıklama yayınladı. 

Hamaney, Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından cübbesini çıkardı, bu savaş anlamına mı geliyor?

Sosyal medya kullanıcıları, arkasında İran bayrağı görülen bir sandalyenin üzerinde bırakılan Hamaney'in siyah cübbesinin görüntüsünü yaydılar ve anlamını tahmin etmeye başladılar. Birçoğu bunun güçlü siyasi anlamı olan bir metafor olduğunu ve Ali Hamaney gibi dini bir figürün beklenmedik bir hareketine atıfta bulunduğunu söyledi.

İddia ve analizlere göre bu durum, Ali Hamaney'in veya benzeri herhangi bir dini figürün ruhani bir lider rolünden, çatışmaya veya tırmanışa hazırlanan bir askeri komutan rolüne doğru radikal bir pozisyon değişimine işaret ediyor olabilir.

Bazı aktivistler ise bunu internet üzerinden yorumlayarak, İran'ın İsrail ile Tahran arasında doğrudan bir çatışmaya hazırlandığı anlamına gelebileceğini iddia etti.

Cübbenin çıkarıldığı fotoğrafta sandalyenin üstünde bulunan duvardaki mermi deliği ise savaşın başladığının işareti sayıldı..

Güncellenme Tarihi : 30.9.2024 09:57

İLGİLİ HABERLER