Gündem
  • 11.9.2024 10:56

Hamas: İsrail yalan söylüyor, Muhammed El Deif'in durumu iyi ve hâlâ çalışıyor

Hamas: Muhammed El Deif'in durumu iyi ve hâlâ çalışıyor

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın lideri Usame Hamdan, hareketin askeri kanadının lideri Muhammed El Deif'in "iyi olduğunu ve işinin başında olduğunu" söyledi.

Hamdan bugün Pazar günü yaptığı açıklamada, "Kardeş Ebu Halid'in (Muhammed Al-Deif) iyi olduğunu ve hâlâ işinin başında olduğunu ve direnişin lideri olarak rolünü yerine getirdiğini" doğruladı.

Şöyle ekledi, "Yaydığı tüm söylentiler onu geri itmedi ve hala görevini yerine getirerek görevine devam ediyor ve 330 günden fazla süren çatışmalara rağmen ne kendisi, ne askerleri ne de kurmayları kararlılığını kaybetmedi. iradeleri de sarsılmadı."

Hamas liderinin açıklamalarının aksine İsrail ordusu, "ordunun ve İsrail kamu güvenliğinin topladığı istihbarata dayanarak Muhammed el Deif'in 1 Ağustos'ta Gazze Şeridi'nde öldürüldüğünü doğruladı."

İsrail ordusunun o dönemde yaptığı açıklamada, "IDF ve Genel Güvenlik Servisi, sözde Muhammed El Deif'i ortadan kaldırdı."

Açıklamada, "Savaş uçakları, Muhammed El Deif ve Hamas'taki Han Yunus Tugayı lideri Rafi Seleme'nin saklandığı ve birkaç hafta önce ortadan kaldırıldığı doğrulanan yerleşkeye tam olarak baskın düzenledi. El Deif ile birlikte ve Salama, diğer bazı teröristler de etkisiz hale getirildi."

Aynı zamanda  Hamas hareketi, "  İsrail ordusunun Al-Deif'in öldürülmesine ilişkin iddialarını ve yalanlarını" yalanlayarak, "İsrail başbakanını dinlediğini ve onun yalan açıklamalarıyla dalga geçtiğini" vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 11.9.2024 10:59

İLGİLİ HABERLER