Gündem
  • 11.9.2024 10:06

Mısır'dan İsrail askerlerine tokmaklı saldırı

İsrail askerleri, Mısır sınırına karşılıklı silahlı saldırı sırasında düzenlenen tokmaklı saldırıda yaralandı.

Mısır-İsrail sınırındaki çarpma operasyonunun ayrıntıları

Pazartesi akşamı Mısır-İsrail sınırında meydana gelen çarpma saldırısından 24 saatten az bir süre sonra İsrail medyası, kazanın nedeninin uyuşturucu kaçakçılığı operasyonlarıyla ilgili olduğunu iddia etti..

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, Mısır sınırında bir kaçakçılık girişiminin, bir arabanın askerlere doğru koşmasıyla önlendiğini ve İsrail ordu güçlerinin onu kovalamaya başladığını bildirdi.
İsrail ordusu sözcüsünün açıklamasına göre, olaydan sonra güçler sınır bölgesini taramaya başladı ve olayın detaylarına ilişkin soruşturma başlatıldı.
İbrani gazetesi şöyle açıkladı: “İsrail ordusu dün gece (Pazartesi) kendisine doğru hızla gelen bir aracı tespit etti. Mısır sınır bölgesinde operasyonel faaliyet sırasında İsrail ordusu bir soruşturma yürütmeye başladı. Bir şüpheliyi tutuklamak için daha sonra kaçakçılık girişimindeki şüphelileri kovalamaya başladı.
Mısır Ordusu Genelkurmay Başkanı Ahmed Halife'nin geçen perşembe günü Mısır ile Gazze Şeridi sınırı boyunca ve Refah geçiş bölgesini ziyaret ettiğini, Kahire'nin İsrail'in Mısır'a komşu Philadelphia ekseninden çekilme konusundaki uzlaşmaz tavrına duyduğu öfkenin perde arkasında olduğunu belirtmekte yarar var. Gazze Şeridi ile sınır.

Kaynak: Yedioth Ahronoth

Mısır sınırında bir dizi İsrail askerinin ezildiğine ilişkin ilk raporlar Kaçış, Mısır sınırındaki bir kaçakçılık operasyonunu engelleme girişimi sırasında meydana geldi. İsrail ile sınırında bir silahlı saldırı olayı olduğu bildirildi. 

İbrani medyası Pazartesi günü, Mısır Cumhuriyeti sınırında yaşanan çatışmanın ardından yapılan bir operasyonda iki İsrail askerinin yaralandığını bildirdi.
İbranice "Hadashut Hamot" web sitesinde, "Bir Toyota dört tekerlekten çekişli aracı Mısır sınırında İsrail ordusu askerlerine ateş açtı."

İbrani medyası: Mısır-İsrail sınırında bıçaklı saldırıda 6 kişi yaralandı (video)

İsrail Kanal 14'ün haberine göre, "Ordu askerleri, Mısır sınırının kuzey kesiminde hızla kendilerine yaklaşan küçük bir araca ateş açtı" ve aracın kaza mahallinden çekildiğini kaydetti.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mısır sınırında güçlerimizin askeri faaliyeti sırasında askerler, kendilerine doğru hızla gelen bir aracı fark ederek, onu durdurmak (ateş etmek) için tedbir almaya başladı, şüphelileri aramaya başladı ve tarama operasyonları sürüyor. bölgede.”

Mısır'ın Taba kentinde geçtiğimiz Cuma günü bir otelde Mısırlılar ile İsrailliler arasında çıkan kavgaya tanık olunması, Mısırlı güvenlik kaynaklarının olayda 4 Mısırlı işçi ve 3 İsrailli turistin yaralanmasıyla sonuçlandığını belirtmesi dikkat çekiyor.

Resmi bir güvenlik kaynağı, Güney Sina'nın Taba kentinde bir vatandaşa yönelik bıçaklı saldırıyla ilgili İsrail medyasında dolaşan haberleri yalanladı.

Kaynak, kavganın turistlerin kullanılan hizmetler için ödeme yapmamasından kaynaklandığını açıkladı.

Mısır Başsavcılığı, Taba kentindeki bir otelde üç işçinin dövülmesi olayına ilişkin iki İsrailli sanığın geçici olarak tutuklanmasına karar verdi.



 

Güncellenme Tarihi : 11.9.2024 10:20

İLGİLİ HABERLER