Gündem
  • 11.9.2024 10:01

İsrail'den HAMAS lideri Sinwar'a kişisel teklif

İsrail, mahkumların serbest bırakılması karşılığında Sinwar'a kişisel bir teklifte bulunduğunu duyurdu ve buna cevabını açıklamaktan kaçındı

İsrail'in Mahkumlar ve Kayıp Kişilerden Sorumlu Komisyon Üyesi Gal Hirsch, Filistin Hamas hareketinin lideri Yahya Sinwar ve ailesine, mahkumların geri dönüşü karşılığında Gazze Şeridi'nden güvenli bir çıkış teklif etti.

Hirsch, Bloomberg'e verdiği röportajda şunları söyledi: “Sinwar'a, ailesine ve ona katılmak isteyen herkese güvenli geçiş sağlamaya hazırım. Silahsızlanmayı, aşırılığın ortadan kaldırılmasını ve Gazze'de yeni bir rejimin yönetilmesini istiyoruz.” dedi…

"Hamas": Netanyahu baskı altına alınmazsa ve anlaşmalara bağlı kalınmazsa İsrailli tutsaklar aydınlanamayacak.

İsrail'in Tutuklular ve Kayıp Kişilerden Sorumlu Komiseri, bu öneriyi bir buçuk gün önce sunduğunu söyledi ancak bir tepki olup olmadığını ve ne olduğunu söylemeyi reddetti.

İsrail, Sinwar'ı Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği saldırının organizatörlerinden ve planlayıcılarından biri ve İsrail güvenlik güçlerinin Gazze'deki ana hedeflerinden biri olarak görüyor ve hareket içindeki kaynaklar Sinwar'ın yerini yalnızca iki veya üç kişinin bildiğini söylüyor. 

Daha önce Times of Israel gazetesi İsrailli yetkililere atıfta bulunarak Sinwar'ın Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin altındaki tünellerde bulunabileceğini yazmıştı.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyansky, İsrail'in Hamas'la yapılan esir değişimi müzakerelerini ve ateşkesi Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların devamı için bir "sis perdesi" olarak kullandığını doğruladı.

Güncellenme Tarihi : 11.9.2024 10:06

İLGİLİ HABERLER