Gündem
  • 14.8.2024 22:25

HAMAS : İsrail'in Müzakere labirenti oyununda yokuz, Ateşkes görüşmelerine katılmıyoruz

Hamas ateşkes müzakerelerine katılmayacak…

Hamas, Gazze'de ateşkes sağlanmasına ilişkin müzakerelerin mevcut turuna katılmayacağını açıkladı.

Hamas, Çarşamba günü Katar'da Perşembe günü yapılması planlanan Gazze ateşkes görüşmelerine katılmayacağını açıklayarak , masada halihazırda bir teklifin bulunduğunu ve bunun için sadece uygulamaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Reuters'ın haberine göre , görüşmelere yakın bir yetkili, arabulucuların daha sonra Filistin Direniş Hareketi ile istişare etmeyi planladıklarını söyledi .

Hamas bu haftanın başlarında, ABD Başkanı Joe Biden tarafından öne sürülen ve daha sonra ulusal güvenlik danışmanının aslında bir İsrail önerisi olduğunu açıkladığı ateşkes önerisini Haziran ayında kabul ettiğini söyledi . Grup, görüşmelere yalnızca uygulama süreciyle ilgiliyse katılacağını söyledi.

Washington, ateşkes anlaşmasının hâlâ mümkün olduğunu değerlendirerek, savaşın daha fazla tırmanmasının önlenmesi için hızlı ilerlemenin gerekli olduğu uyarısında bulundu.

Bu arada Axios , ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in, başlangıçta Salı günü başlaması beklenen Ortadoğu ziyaretini ertelediğini bildirdi.

Reuters, üç İranlı yetkilinin, Tahran'da Hamas Politbüro Şefi İsmail Haniye'nin öldürülmesine ilişkin "İsrail'e" yönelik doğrudan misillemesinin, ancak Gazze'de ateşkes sağlanması halinde durdurulabileceğini söylediğini iddia etti.

İsrail'in Tahran'da Hamas lideri İsmail Heniye'ye yönelik suikastından bu yana süreç çıkmaza girmiş durumda.

Güncellenme Tarihi : 14.8.2024 22:31

İLGİLİ HABERLER